Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού πανηγύρισε την Παρασκευή 27 Ιουλίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Χαμαιζίου Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο, στα πολλά θαύματα θεραπειών, στην ομολογία της πίστεως και στο δι᾿ αποκεφαλισμού μαρτυρικό τέλος  του  Αγίου Παντελεήμονος και ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες και τη χάρη του αγίου, ο οποίος πάντας ελεεί με το χάρισμα της θαυματουργίας που του έδωσε ο Θεός.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο εκ Χαμαιζίου καταγόμενος Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης και πλειάδα Εφημερίων της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, και συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος  Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Χαμαιζίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας