Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Απόρριψη της αίτησης για χρήση άμαξας με άλογο στη Σητεία

Στο πλαίσιο της συζήτησης των θεμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου Σητείας ετέθη κι ένα αίτημα πολίτη για την χρήση τροχήλατου οχήματος (άμαξας με άλογο) για δύο συγκεκριμένες διαδρομές στην Σητεία.
Συγκεκριμένα μία από το ξενοδοχείο Sitia Beach προς την Βαρθολομαίου, πλατεία και η άλλη από τον παραλιακό δρόμο μέχρι την Καραβόπετρα και επιστροφή.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Κοζυράκης, «για την εσωτερική διαδρομή -εντός της πόλης, που είναι αρμοδιότητα του Δήμου μετά από συζήτηση των μελών της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπηρεσιών, όπως της Αστυνομίας κι άλλων εμπλεκομένων, αποφασίστηκε η απόρριψη του αιτήματος. Διότι ο κυκλοφοριακός φόρτος ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, που και ο πολίτης θέλει να δραστηριοποιηθεί, στους δρόμους αυτούς είναι μεγάλος και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία της άμαξας.
Για την διαδρομή προς την Καραβόπετρα, επειδή μετά την γέφυρα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από αυτήν. Προτείναμε, επειδή η προοπτική της δράσης αυτής είναι όμορφη κι ενδιαφέρουσα για την πόλη, να καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία ώστε, αν γίνεται, να προσδιοριστεί μία άλλη διαδρομή π.χ. προς τον πεζόδρομο, τις πάπιες ως το λιμάνι, εφ’ όσον βέβαια αυτό μπορεί να γίνει».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας