Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν στη Σητεία, όχι όμως για το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων

Όπως αναμενόταν από την έναρξη της νέας σαιζόν, ικανοποιητική -εν μέρει – είναι η τουριστική κίνηση φέτος στην περιοχή της Σητείας.

Καταγράφεται μία αύξηση σε σχέση με πέρυσι δεδομένης και της αύξησης των οκτώ σε εβδομαδιαία βάση πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας, από μόλις δύο που ήταν πέρυσι.
Άλλωστε ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών επιλέγει την Σητεία για να απολαύσει τις διακοπές τους. Πρόκειται για τουρίστες κυρίως από την Σκανδιναβία που διαμένουν ως επί το πλείστο στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.
Οι αφιχθέντες με τις υπόλοιπες πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία διαμένουν σε περιοχές και του υπόλοιπου Νομού και κυρίως της Ιεράπετρας.
Θετικά λοιπόν εξελίσσεται η τρέχουσα τουριστική περίοδος για την περιοχή της Σητείας στα μέσα περίπου Ιουλίου, όμως όχι για το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων. Όπως διευκρινίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, «βρισκόμαστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σαιζόν καταγράφει θετικό πρόσημο, αλλά για όσα καταλύματα συνεργάζονται με τον tour operator που κατεβαίνει από Σκανδιναβία στο αεροδρόμιο της Σητείας. Υπάρχει μία σταθερή και καλή πληρότητα που φθάνει έως το 100% των συμφωνηθέντων συμβολαίων. Για τα υπόλοιπα καταλύματα και τις άλλες αγορές, η σαιζόν από τον Απρίλιο και μέχρι τα μέσα Μαΐου κινήθηκε σχετικά καλά».
«Όμως», συνεχίζει, «από το τέλος Μαΐου αρχίζει και καταγράφεται μία κάμψη στις κρατήσεις λόγω του ανοίγματος από τις ανταγωνίστριες χώρες, όπως την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο. Επίσης λόγω της δυναμικής που φαίνεται να εμφανίζεται από την AIRBNB, που λαμβάνει ένα σημαντικό τμήμα των επισκεπτών.
Η πληρότητα για τα καταλύματα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα παρ’ ότι στα μέσα της τουριστικής περιόδου και κυμαίνεται από 30% έως 60%.
«Δυστυχώς με το άνοιγμα των ανταγωνιστών μας βλέπουμε μία μετακίνηση επισκεπτών, όπως για παράδειγμα των Γάλλων που παραδοσιακά επέλεγαν Μαρόκο, Τυνησία και αρχίζουν και πάλι να κατευθύνονται σε αυτούς τους προορισμούς. Επίσης των Γερμανών προς Τουρκία, όπου για φέτος δεν είναι πολύ αισθητή η μείωση, όμως δεν ξέρουμε τί μέλει γενέσθαι την επόμενη τουριστική περίοδο», προσθέτει.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας