Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πως μπορεί το κινητό να σας σώσει σε περίπτωση πυρκαγιάς;

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-03-02/Untitle.jpg
Κι όμως η τεχνολογία δίνει την απάντηση για την εκκένωση περιοχών μέσω απλού SMS σύμφωνα με τον κ.Συνολάκη.

Aποκαλυπτικός όχι μόνο για τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση των φονικών πυρκαγιών αφού κανείς δεν γνώριζε τις οδούς διαφυγής αλλά και για τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους πλέον ενημερώνονται και σώζονται οι πολίτες σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ήταν ο Κώστας Συνολάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡHTH TV.
Εκκένωση με SMS
Όπως είπε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης πλέον υπάρχει η δυνατότητα με απίστευτη ταχύτητα να ενημερωθούν πολίτες που κινδυνεύουν με SMS, να εγκαταλείψουν το σημείο.
Φυσικά προτάσεις όπως αυτές μοιάζουν ανέφικτες στην Ελλάδα που «μετρά» ‘ήδη πάνω από 80 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους μέσα σε λίγες ώρες από τις φονικές πυρκαγιές.
Όπως τόνισε ο κ.Συνολάκης: «Ο καλύτερος τρόπος (για την περίπτωση φυσικών καταστροφών) θα ήταν να σταλούν μηνύματα SMS στους ανθρώπους οι οποίοι είναι σε μια περιοχή που επηρεάζεται. Ας πούμε θα μπορούσε με ένα κέρσορα σε μια οθόνη , σε μια πόλη- πχ. την παλιά πόλη Χανίων- να στέλνεται αμέσως ένα μήνυμα στα ελληνικά, στα αγγλικά, σε όποια γλώσσα θέλεις σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που είναι μέσα σε αυτό το κύκλο, που λέμε «φύγετε τώρα». Το θέμα είναι πως ακριβώς πως φεύγεις. Ποιες είναι οι οδοί διαφυγής. Αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν πινακίδες- και σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου στις πόλεις, στη Ιαπωνία, στην Χαβάη, στην Καλιφόρνια, στην Ουάσιγκτον, στη Φλόριντα που έχουν πολλά φαινόμενα από φυσικές καταστροφές θα δείτε στις άκρες των δρόμων ότι αυτό είναι escape rout που στα ελληνικά σημαίνει οδός διαφυγής». 
Χρησιμοποιούν τους χάρτες;
Ο κ. Συνολάκης μιλώντας έχει ήδη προεδιοποιήσει και για άλλα θέματα μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη όπου ανέφερε: «Μακάρι να κάνω λάθος στην εκτίμησή μου αυτή. Και για το Ηράκλειο και για τα Χανιά έχουμε χάρτες εκκένωσης στην περίπτωση που γίνει κάποιο παλιρροιακό κύμα. Έχουμε χάρτες για πυρκαγιές. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι το εξής: Αυτοί οι χάρτες βρίσκονται στα χέρια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας; Και αν ναι, τους χρησιμοποιούν; Αν βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιο ακραίο φαινόμενο, ξέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τι πρέπει να κάνουν; Ή χρειαζόμαστε καινούργια άσκηση; Η Πολιτική Προστασία έχει κάνει σωστά τη δουλειά της στο θέμα αυτό;», τόνισε ο κ. Συνολάκης, δημιουργώντας έτσι πολλά ερωτηματικά για το αν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, και κυρίως αν ξέρουν να διαχειριστούν τα σχέδια και τους χάρτες εκκένωσης και διαφυγής σε οποιαδήποτε περίπτωση ακραίου περιστατικού...

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας