Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΤΗΝ ΝΈΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ 2019-2020 ΘΑ ΈΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ Τ.Κ. ΛΙΘΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας αποφασίστηκε  να ανατεθεί  σε μια ιδιωτική εταιρία  η τροποποίηση του κανονισμού Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου, προκειμένου να ενταχθούν οι τοπικές κοινότητες Ορεινού και Λιθινών.


Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ κ. Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τους Συνεταιρισμούς του Δήμου και την Ένωση Σητείας  έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να τροποποιηθεί η γεωγραφική περιοχή του ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου, για να ενταχθούν οι τοπικές κοινότητες Λιθινών και Ορεινού οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί όταν ξεκίνησε  την διαδικασία η Ένωση για να δημιουργήσει το ΠΟΠ Ελαιόλαδο Σητεία.
΄΄  Ως γνωστόν, όλα αυτά τα χρόνια το παραγόμενο λάδι από αυτές τις δύο περιοχές δεν μπορούσε να τύχει της ίδιας οικονομικής αντιμετώπισης, που είχαν όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Επαρχίας Σητείας. Για παράδειγμα φέτος όταν πωλούσαν οι άλλες περιοχές  3.90€ το κιλό η περιοχή των Λιθινών πωλούσε 3.40€.Μια σημαντική διαφορά για ένα ελαιοπαραγωγό σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με την οικονομική στήριξη του ΟΑΣ γίνεται μια προσπάθεια στήριξης του πρωτογενή τομέα του Δήμου μας που σαν αποτέλεσμα θα έχει την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών΄΄.
 Εκτιμούμε δε ότι κατά την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης και θα έχουν την ίδια οικονομική αντιμετώπιση και οι δύο περιοχές και οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών αυτών θα αυξήσουν το εισόδημά  τους.

Συνολικες προβολες σελιδας