Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Αρχίζει να αποδίδει καρπούς η συμμετοχή της Σητείας στις διεθνείς εκθέσεις

Έφτασε στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» η πρώτη πτήση τσάρτερ από τη Νορβηγία και ήταν η τέταρτη από Σκανδιναβία γενικότερα. Έχουν ήδη ξεκινήσει τρεις από Σουηδία και Δανία, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του συγκεκριμένου tour operator, του «Apollo», που είχε καθοριστεί για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης. Οι εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Νορβηγία θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Αυγούστου.

«Έχουμε λοιπόν τέσσερις πτήσεις από την Σκανδιναβία με τους επισκέπτες της Νορβηγίας -140- να προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες. Και αυτή η πτήση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει σαν Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας εδώ και κάποια χρόνια. Με την στήριξη του Δήμου και βέβαια του ΟΑΣ, που συνδράμει καθοριστικά και οικονομικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την προβολή της περιοχής μας.
Βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο αποδίδει η προβολή που κάνουμε κι αυτό μας ικανοποιεί. Η περιοχή μας αρχίζει και γίνεται προορισμός. Ευελπιστώ ότι και η επόμενη θα είναι μία καλή χρονιά, από τον συγκεκριμένο όμως προορισμό. Διότι ήδη από φέτος διαπιστώνεται ότι ανοίγουν οι ανταγωνιστές μας, Τουρκία Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτος, ενώ από την άλλη διαφαίνεται μία μικρή πτώση από τις παραδοσιακές αγορές για την περιοχή μας δηλαδή Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Ευτυχώς όμως που τα δεδομένα είναι διαφορετικά από την Σκανδιναβική αγορά και μακάρι να συνεχιστούν έτσι.
Η κίνηση είναι ικανοποιητική αυτή την περίοδο, όσον αφορά όμως τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο («Apollo»). Για τα υπόλοιπα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με προηγούμενα έτη».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας