Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Καλλιόπης στο Μόχλος Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 8  Ioυνίου, εορτή της μνήμης της αγίας μάρτυρος Καλλιόπης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Μυρσίνης στο Μόχλος Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους των όμορων Ενοριών, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο της αγίας μάρτυρος Καλλιό­πης, σημειώνοντας το κάλλος της ψυχής της που συνδιαζόταν με την ωραιότητα του σώματός της. Ειδικότερα στάθηκε στα βάναυσα μαρτύρια που η Αγία Καλλιόπη υπέστη για την πί­στη της στον Χριστό κατά την εποχή του αυτοκράτορα Δεκίου, οπότε οι ειδωλολάτρες την κακοποίησαν και τη μαστίγωσαν ανηλεώς, της απέκοψαν τους μαστούς, την κατέκαψαν με αναμμένες λαμπάδες και περιέχυσαν τις πληγές της με ξύδι και αλάτι, ενώ στο τέλος την αποκεφάλισαν, λαμβάνοντας έτσι το αμαράντινο στεφάνι της δόξας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και εμείς να μπορέσουμε, με τις πρεσβείες της Αγίας Καλλιόπης, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αγιότητας, σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «άγιοι γίνεσθε ότι εγώ άγιος ειμί» (Α΄ Πέτρ. 1,16).
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν άκόμα μέρος οι Αιδεσιμώτατοι Εφημέριοι Μυρσίνης Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης, Σφάκας Πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης και Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης, ενώ παρέστη πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας