Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ενισχύθηκε ουσιαστικά το ΕΚΑΒ στη Σητεία

Τον Τομέα ΕΚΑΒ της Σητείας επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ. Η επίσκεψη του κ. Μιλτιάδη Μυλωνά εντάσσεται στο πλαίσιο μίας συνεχούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που υπάρχουν ή προκύπτουν στους Τομείς όλης της Κρήτης.
Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους των Τομέων του νησιού και φυσικά και του Νομού Λασιθίου.
Ο κ.  Μυλωνάς επισκέπτεται τον Τομέα της Σητείας για τέταρτη φορά. Την προηγούμενη μάλιστα, όπως και ο ίδιος τόνισε, οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, «αφού υπήρχε έντονο πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού. Πράγματι τότε η υπηρεσία λειτουργούσε οριακά με μόλις έξι εργαζόμενους, κάτι που άλλαξε στην συνέχεια με την ενίσχυση πέντε Διασωστών και είχε ως αποτέλεσμα από τότε να λειτουργεί ο Τομέας καλύπτοντας την περιοχή σε 24ωρη βάση, κάτι που ισχύει πράγματι και σήμερα. Είχαμε δεσμευτεί τότε ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ Σητείας θα ενισχυθεί με προσωπικό. Ήταν μία ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί και πράγματι αυτό έγινε».
Με τα νυν δεδομένα ο Τομέας λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθημερινά με τρεις βάρδιες. Ζητούμενο είναι ασφαλώς η κάλυψη των αυξημένων κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναγκών, αλλά και περιπτώσεων κατά τις οποίες προκύπτει διπλό ταυτόχρονα περιστατικό.
Κι όλα αυτά δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων μιας περιοχής απομονωμένης, μεγάλης σε έκταση, με πολλές κοινότητες και μακρινές αποστάσεις, προβληματικό ιδιαίτερα εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο, ελλιπή στελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, αλλά κι εξοπλισμό, όπως αξονικό τομογράφο.
«Σκεφτείτε ότι έναν χρόνο περίπου πριν δεν μπορούσαμε σχεδόν ούτε να κάνουμε το ένα και ούτε βέβαια να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο. Τώρα αντιμετωπίζουμε αποκλειστικά και μόνο το γεγονός ότι η Σητεία είναι καλυμμένη με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο. Υπάρχει και ο ορεινός όγκος, χωριά απομακρυσμένα, περιοχές που υπάρχουν ζητήματα λόγω του οδικού δικτύου. Όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε με μελέτη, με γνώμονα τον άνθρωπο και το ζήτημα της ασφάλειας του, γιατί είναι αρχή της δημοκρατίας» συμπλήρωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας