Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Πίνακες ζωγραφικής στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σητείας πρόσφεραν μαθητές του Γυμνασίου Χανδρά

 Επτά πολύ όμορφοι πίνακες ζωγραφικής θα διακοσμούν πλέον τους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας. Πρόκειται για έργα των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου του Χανδρά που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να απευθύνουν «ένα ευχαριστώ», όπως ανέφεραν, για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον τόπο και στα ίδια το Νοσοκομείο Σητείας.

Στο Γυμνάσιο Χανδρά φοιτούν 11 μαθητές και μαθήτριες, από τον Χανδρά, την Ζήρο, τους Αρμένους, την Αγία Τριάδα, τη Συκιά και τις Λιθίνες.
Στο πλαίσιο αυτό χθες τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Σητείας, όπου αρχικά τους υποδέχτηκε ο Διοικητής κ. Μανώλης Μιχελάκης κι ακολούθως την Παιδιατρική Κλινική, όπου τα καλωσόρισε ο κ. Γιάννης Κατσαράκης. Προσέφεραν τους πίνακες που είχαν δημιουργήσει στην διάρκεια της χρονιάς για τον σκοπό αυτό. Στην συνέχεια μετέβησαν και στα ιατρεία της κλινικής και συνομίλησαν με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Θέλουν να προσφέρουν!
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Χανδρά κ. Αγγελική Χριστάκη εξήγησε ότι «προσπαθούμε στο σχολείο μας να εμφυσήσουμε στα παιδιά τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς, αξίες που θέλουμε να περνάμε στα παιδιά στην εκπαίδευση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μόλις το προτείναμε στα παιδιά, πρόθυμα δέχτηκαν και μαζί με την καθηγήτριά τους των καλλιτεχνικών, την κ. Κατερίνα Μεσίγκου, επέλεξαν τα θέματα και δούλεψαν όλο τον χρόνο με πολλή χαρά και πολλή όρεξη. Είναι άξιο αναφοράς ότι τα παιδιά του σχολείου πάντα θέλουν να προσφέρουν. Και τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από το παζάρι τους τα Χριστούγεννα, τα οποία θα διέθεταν για την εκδρομή τους, τα προσέφεραν πρόθυμα για την κάλυψη των αναγκών ενός παιδιού που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Γενικά είναι παιδιά που θέλουν να προσφέρουν και τα ίδια μας δείχνουν το δρόμο».
Η κ. Χριστάκη ευχαρίστησε και το ΚΤΕΛ για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών στη Σητεία προκειμένου να παραδώσουν τα έργα τους στο Νοσοκομείο.

Η σημασία της Ιατρικής
Θερμά ευχαρίστησαν τα παιδιά για την κίνησή τους αυτή τόσο ο κ. Μιχελάκης όσο και ο κ. Κατσαράκης. Μάλιστα συνομίλησαν με τα παιδιά, απάντησαν σε ερωτήματά τους για την ιατρική κάλυψη των περιοχών του Οροπεδίου του Χανδρά, την λειτουργία της Παιδιατρικής και γενικότερα του Νοσοκομείου, τον εμβολιασμό των παιδιών -στο οροπέδιο του Χανδρά καταγράφεται πολύ ικανοποιητικό το ποσοστό. Μάλιστα προέτρεψαν όσα από τα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με την ιατρική να το πράξουν τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο Σητείας πάντα έχει ανάγκη από προσωπικό -όχι μόνο ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό, διοικητικό- και είναι θετικό όταν αυτό προέρχεται κι από το ντόπιο πληθυσμό που μένει μόνιμα στην περιοχή της Σητείας. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της παιδιατρικής. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η σπουδαιότητα του ότι πλέον προλαμβάνονται ή θεραπεύονται πάρα πολλές ασθένειες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο κ. Κατσαράκης ανέφερε μάλιστα κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, δύσκολης περίπτωσης, με έναν ασθενή του στο παρελθόν, ένα παιδάκι που νόσησε με λευχαιμία, έκανε θεραπεία, έγινε καλά, μεγάλωσε κι απέκτησε παιδί. «Ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας, που πρέπει να περάσουμε», επεσήμανε.
«Είχαμε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη», συνέχισε ο κ. Κατσαράκης, «μας επισκέφθηκαν παιδιά του Γυμνασίου Χανδρά και προσέφεραν πίνακες ζωγραφικής με ελεύθερα θέματα για να τοποθετηθούν και να ομορφύνουν τον χώρο της Παιδιατρικής. Ήταν μία πολύ ευγενική προσφορά, που πηγάζει ίσως και από τις αναμνήσεις που έχουν, ευχάριστες ή δυσάρεστες, με την παιδιατρική κλινική και το γεγονός ότι έχουν εξεταστεί και νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο μας».
Ο κ. Μιχελάκης ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά για την ευγενική τους προσφορά. «Αυτό το οποίο είναι πραγματικά συγκινητικό είναι ότι έχει περάσει το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και στα παιδιά, ακόμα και απομακρυσμένων περιοχών, όπως είναι το οροπέδιο του Χανδρά. Φαίνεται πως συνειδητοποιούν τη σημασία του Νοσοκομείου Σητείας στην προσφορά υγείας στην περιοχή», ανέφερε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας