Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Στις φετινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις της Σητείας συμμετέχουν πολλοί φορείς και εθελοντές

Ένα χαρακτηριστικό των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σητεία είναι η συμμετοχή πολλών φορέων, συλλόγων, ομάδων, εθελοντών όλων των ηλικιών,
που βρίσκονται επί ποδός…
Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, «προγραμματίζουμε με την ενεργό συμμετοχή πολλών ανθρώπων, πολύ καλές εκδηλώσεις στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες. Έτος Βιτσέντζου Κορνάρου φέτος και στόχος είναι να ζωντανέψει, να ζήσουμε όλοι τον “Ερωτόκριτο”, που είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και κουλτούρα. Στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι συμμετέχουν πολλές ομάδες, πολλοί άνθρωποι.
Έχουμε ήδη γνωστοποιήσει το πρόγραμμα έτσι ώστε να ενημερωθούν οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τοπικό χρώμα, την παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ελπίζουμε να απολαύσουν όλοι αυτό το καλοκαίρι, που θα είναι πολύ ζωντανό».
Ενεργό ρόλο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει φέτος ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας. Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ένα δραστήριο πολιτιστικό σωματείο, που και φέτος διοργανώνει το Μεσογειακό Φεστιβάλ- θεσμό πλέον για την περιοχή, την οποία και προβάλει με έναν μοναδικό τρόπο, μέσα από την μουσική.
«Αναμφισβήτητα», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βέρα Περράκη, «η Σητεία είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Κρήτης, η πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου… πόλη της μουσικής και της ποίησης.
Φέτος λοιπόν από πολύ νωρίς σχηματοποιήθηκε και ετοιμάστηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στην πόλη και σε όλο το Δήμο Σητείας μέσα από μία συλλογική προσπάθεια και καλή συνεργασία όλων όσων εμπλέκονται. Τους ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή, την συνεργασία και την βοήθεια ώστε να οργανωθούμε γρήγορα».
«Φέτος επίσης προστίθενται δράσεις», συνέχισε, «αυξάνονται τα φεστιβάλ, αφού εκτός του Μεσογειακού, της Διατροφής και το Rock Fest, προστίθενται και δύο ακόμα, το πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Παράδοσης από το “Δίκτυνα”. Πέντε φεστιβάλ λοιπόν φέτος θα πραγματοποιηθούν στην Σητεία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας