Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Συνέλευση των αιολικών πάρκων στην περιοχή Αχλαδίων, Κρυών και Μαρωνιάς

Εξ άλλου, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων των τριών αιολικών πάρκων που λειτουργούν στην περιοχή Αχλαδίων, Κρυών και Μαρωνιάς,
συμμετείχε ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Πατεράκης ως μέλος του Δ.Σ. των τριών εταιριών. Στην «Ανεμόεσσα», στο ένα από τα τρία αιολικά πάρκα, ο ΟΑΣ είναι μέτοχος με ποσοστό 20%, ενώ και στα τρία είναι μέτοχος ο Δήμος με ποσοστό 2%.
Ο κ. Πατεράκης ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη λειτουργία των αιολικών πάρκων, την προοπτική που ανοίγεται με βάση το νέο νόμο που αφορά τις ΑΠΕ.
«Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουμε με μικρά και αργά βήματα, με βάση το τοπίο που υπάρχει τώρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον στη συνέχεια αυτών των αιολικών πάρκων. Επίσης συμφωνήθηκε να μοιραστεί το μέρισμα στους μετόχους, ανάλογα με το ποσοστό με το οποίο συμμετέχει ο κάθε μέτοχος στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών. Το ποσό που αναλογεί στο Δήμο Σητείας είναι περίπου 65.000 € και στον ΟΑΣ περίπου 140.000 €. Νομίζω ότι αυτά τα ποσά δίδουν μία δυναμική στην περιοχή όσον αφορά τα έσοδα από τέτοιου είδους δραστηριότητες, Σε μία εποχή που τα οικονομικά των Δήμων, αλλά και των αναπτυξιακών εταιριών των Δήμων δεν είναι και τα καλύτερα, νομίζω ότι τέτοια ποσά δίνουν τονωτικές ενέσεις και στο Δήμο Σητείας και στον ΟΑΣ», σημείωσε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας