Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Μικρή άνοδος στις διανυκτερεύσεις στην περιοχή Ιτάνου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ετοιμάζονται οι εμπλεκόμενοι με τον τουριστικό τομέα στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου να υποδεχθούν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

«Τα μηνύματα βάσει των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα, είναι θετικά, ωστόσο, επειδή το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευάλωτο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης, «δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει την πορεία της φετινής τουριστικής σαιζόν».
Με μικρή άνοδο κινήθηκαν ο Απρίλιος και ο Μάιος που φθάνει στο τέλος του, όχι όμως για το σύνολο των καταλυμάτων. Ορισμένα κατέγραψαν αύξηση επισκεψιμότητας όχι όμως μεγάλου ποσοστού, ενώ γενικότερα η πληρότητα του διμήνου στην περιοχή κινήθηκε στα ίδια περίπου με τα περυσινά επίπεδα.
Ανάλογη είναι και η εικόνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου και πάλι υπήρξε μία κινητικότητα και μάλιστα από Έλληνες επισκέπτες.
«Στη φετινή σαιζόν», συνέχισε, «ένα νέο στοιχείο που καταγράφεται στην περιοχή είναι οι επισκέπτες των πτήσεων τσάρτερ από την Σκανδιναβία και την Γερμανία. Η διαφοροποίηση είναι εμφανής για τα καταλύματα που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο.
Στην τρέχουσα περίοδο και ενόψει του Ιούνη, τα σημάδια είναι θετικά, υπάρχουν ενδείξεις ανόδου όχι όμως οι επιθυμητές, τουλάχιστον μέχρι αυτήν την ώρα. Αυτή την περίοδο οι επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή του Παλαικάστρου, της Ζάκρου, του Ξεροκάμπου, της ακτίνας γενικότερα που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος, είναι στην πλειοψηφία τους Γερμανοί, Γάλλοι, Σκανδιναβοί αλλά και Ελβετοί, Αυστριακοί.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας