Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Στις καλένδες ο δρόμος Σητείας»

Το ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και κυρίως το τμήμα που αφορά το Νομό Λασιθίου συζητήθηκε εκτενώς κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε
χθες το μεσημέρι στο Δήμο Σητείας με την συμμετοχή του Δημάρχου Θόδωρου Πατεράκη και εκπροσώπων των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων του Δήμου καθώς και της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.
Στη συνάντηση ήσαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων, των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Μηχανικών και των Αθλητικών Σωματείων. Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Τερζής, Νίκος Λαντζανάκης και Παύλος Χριστοδουλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Πλακαντωνάκης.
Ο κ. Πατεράκης τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι: «το κομμάτι του ΒΟΑΚ εντός του νομού εν μέρει φαίνεται να προχωρεί μέχρι τον Άγιο Νικόλαο – έστω και με τρόπο που αποφάσισε πολιτικά η κυβέρνηση να ακολουθήσει – αλλά από κει και πέρα, από το Καλό Χωριό μέχρι το Χαμέζι, φαίνεται ότι παραπέμπεται, προσωρινά τουλάχιστον στις καλένδες. Είναι αδιανόητο τώρα που γίνεται μία σοβαρή – θα παραδεχτούμε – συζήτηση για τον ΒΟΑΚ, με μία συγκεκριμένη διαδικασία υλοποίησης και έναν συγκεκριμένο τρόπο χρηματοδότησης, να μείνει απ’ έξω το κομμάτι τουλάχιστον από το Καλό Χωριό ως την Σητεία. Η δική μας άποψη, η οποία επιβεβαιώθηκε και από τους παριστάμενους, είναι ότι για να είμαστε κι εμείς σίγουροι ότι το προαναφερθέν τμήμα είναι στην πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί, θα πρέπει να εγκρίνει καταρχήν ο υπουργός την προμελέτη που αφορά το κομμάτι Καλό Χωριό– Γέφυρα Φρουζή που για δύο χρόνια τώρα παραμένει στο συρτάρι του χωρίς έγκριση. Όταν εγκριθεί η προμελέτη, ανοίγει στην ουσία η διαδικασία για την οριστική μελέτη η οποία είναι ένα στάδιο πριν την δημοπράτηση του έργου, αφού εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Επίσης θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα, από Γέφυρα Φρουζή ως Παχειά Άμμο και την παράκαμψη της ως το Καβούσι και το Καβούσι – Αυχήν Αγκαθιάς.
Αυτή είναι η απαίτηση όπως καταγράφηκε σήμερα των φορέων του Δήμου μας, αυτή θα εκφράσουμε όποτε ξαναχρειαστεί να εκφραστεί δημόσια η άποψη αυτή, είτε στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη ο οποίος θα είναι ξανά στην Κρήτη το Σάββατο. Αυτό θα εκφράσουμε και στην συγκέντρωση την οποία οργανώνουμε οι Δήμαρχοι του Νομού την επόμενη Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας