Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Προσπάθειες να λειτουργήσει τμήμα συντάξεων στο Λασίθι

Στην πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη με την διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου συζητήθηκε το θέμα της απονομής συντάξεων (με κάποιες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί σε περιπτώσεις διαδοχικής ή παράλληλης ασφάλισης)
με τον πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλη Πεπόνη να αναφέρει πως ναι μεν έχει καλυτερεύσει ο ρυθμός απονομής συντάξεων από αυτόν που ίσχυε πριν, αυτή τη στιγμή όμως παρατηρείται το φαινόμενο να ξαναδημιουργείται ένα μπλοκάρισμα που έχει να κάνει με την καταμέτρηση ενσήμων που είναι απαραίτητη για να μπορεί ένας εργαζόμενος να καταθέσει τα χαρτιά του για τη σύνταξη του. «Αποτέλεσμα» τόνισε «είναι να έχουν μαζευτεί πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις γι’ αυτό και ζητήσαμε από τον βουλευτή να βοηθήσει στην κατεύθυνση να λειτουργήσει το τμήμα απονομής συντάξεων στο Λασίθι».
Από την μεριά του ο βουλευτής υποστήριξε πως «ενώ υπήρχε μια προσπάθεια και έγινε κατορθωτό να αποσυμφορηθεί το κέντρο στο Ηράκλειο όπου γίνεται η καταμέτρηση και απονομή, με τις νέες αιτήσεις που γίνονται έχει δημιουργηθεί ένας φόρτος και συζητήσαμε διεξοδικά τις δυνατότητες ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν και στο Νομό Λασιθίου και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο για να βοηθήσουν στην διαδικασία επιτάχυνσης απονομής των συντάξεων».
Ο κ. Θραψανιώτης σημείωσε πως «από το Υπουργείο Εργασίας εξετάζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον έλεγχο για την ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία. Νομίζω πως δημιουργείται ένα “δίχτυ προστασίας” γύρω από τους εργαζόμενους και βέβαια χρειάζονται και οι απαραίτητες υποδομές και στελέχωση ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα».
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας