Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Προκηρύχθηκαν ξανά οι θέσεις γιατρών για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας στο νομό Λασιθίου

Για άλλη μια φορά προκηρύχθηκαν οι θέσεις των γιατρών για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του Νομού Λασιθίου, στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός αφορά συνολικά για την χώρα την  πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά 953 γιατρών, που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους. Στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδου Ιατρικής Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας προκηρύσσονται 809 θέσεις και Ειδικότητας Παιδιατρικής 144 θέσεις.
Από τις θέσεις αυτές για το Νομό Λασιθίου και για τα τρία ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, προβλέπονται από τέσσερις θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και από μία θέση Παιδιατρικής.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος
Οι ΤΟΜΥ αποτελούν μονάδες για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργεί το Υπουργείο Υγείας ως ένα νέο θεσμό για την πρωτοβάθμια υγεία. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και έχουν λειτουργήσει οι μονάδες στην υπόλοιπη Κρήτη εκτός του Νομού Λασιθίου.
Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη προκήρυξη δεν υπήρξε ενδιαφέρον γιατρών για τις ΤΟΜΥ της Ιεράπετρας και της Σητείας, ενώ στον Άγιο Νικόλαο ενδιαφέρον εκδήλωσαν μόνο παιδίατροι. Αν και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη είχε δηλώσει πως στόχος ήταν να λειτουργήσει τουλάχιστον η δομή του Αγίου Νικολάου, όπου δεν υπάρχει καθόλου πρωτοβάθμια δομή υγείας και καλύπτεται τώρα από το νοσοκομείο, τελικά δεν λειτούργησε η δομή.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας