Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Βραβεύτηκαν οι μαθητές της Σητείας που ξεχώρισαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης

Σε μία σεμνή, αλλά πολύ θερμή τελετή βραβεύτηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας οι μαθητές που ξεχώρισαν στον 1ο Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης για παιδιά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Θέλει η Αγάπη Ανδρειοσύνη».

Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Βιτσέντζου Κορνάρου.
«Στον διαγωνισμό», τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατερίνα Τσούκη, «συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Σαν Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο του Έτους Κορνάρου σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε κάτι που να αφορά τα παιδιά, να συμμετέχουν τα ίδια. Εκείνο που ζητήσαμε ήταν να μην υπάρχει καθόλου χρηματικό έπαθλο, αλλά μία επιβράβευση των παιδιών, πιο ουσιαστική. Θέλαμε να δούμε πόσο τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ποίηση, που είναι ένας ιδιαίτερος χώρος και είναι τρόπος έκφρασης ψυχής. Ήταν μία πολύ όμορφη διαδικασία την οποία σκεφτόμαστε να διευρύνουμε».
Οι συμμετοχές ήταν 10 και τα παιδιά που βραβεύτηκαν στις 3 πρώτες θέσεις είναι 4, καθώς δύο διαγωνιζόμενοι ισοψήφησαν στην 3η θέση.
Αναλυτικά οι θέσεις: 1η η Μαριλένα Ντισπιράκη, Β΄ ΓΕ.Λ. Σητείας, 2η η Κωνσταντίνα Χόνδρου, Α΄ ΓΕ.Λ. Σητείας. Την 3η θέση μοιράστηκαν η  Μαρία Μάνεση και ο Γιώργος Σιμάτος, Α΄ 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.
Αξιολογητές του διαγωνισμού ήταν η κ. Κατερίνα Ζερβάκη, η κ. Κατερίνα Τσούκη και ο κ. Γιώργος Τερζής.
Στη χθεσινή εκδήλωση τις παρούσες μαθήτριες βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής, ενώ παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη.
Ο κ. Τερζής απευθυνόμενος στα παιδιά και αφού τα συνεχάρη θερμά για την συμμετοχή τους, τόνισε ότι αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τόσο την Ένωση για την πρωτοβουλία της, όσο και την τριμελή επιτροπή των αξιολογητών για την πολύτιμη συνδρομή τους στην όλη προσπάθεια, η οποία -όπως τόνισε- είναι πολύ σημαντική.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Οι διακριθέντες μαθητές στον 1ο Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης «Θέλει η Αγάπη Ανδρειοσύνη» παραλαμβάνουν τα βραβεία τους

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας