Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο νομός Λασιθίου ικανοποιεί τους επισκέπτες του

Τις τελευταίες ημέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Σπιναλόγκα, τη Σητεία, τη Ζάκρο, την Κριτσά και την Παναγία Κερά. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κρήτη ικανοποιεί τους επισκέπτες μας.

Η Σπιναλόγκα, με την Ελούντα και την Πλάκα, είναι πάντα το μεγάλο όνομα (brand name) της περιοχής μας. Από το νησί «ζουν» πολλοί.
– Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην ικανοποίηση των επισκεπτών της Κριτσάς. Εκτός από τη Λατώ, την Παναγία Κερά και το φαράγγι της, σημαντικότατο αξιοθέατο του χωριού αποτελεί πλέον το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Ροδάνθη» του Γιώργου Αφορδακού. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι «είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στην Κρήτη». Αυτό το Μουσείο, αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να το δουν όλοι όσοι επισκέπτονται το Μεραμπέλλο.
– Στην Κριτσά υπάρχει -τον θεωρούμε τουριστικό αξιοθέατο- ο Συνεταιρισμός Γυναικών. Ευτυχής συγκυρία, το απόγευμα της επίσκεψης στο εργαστήριο παρασκευής των παραδοσιακών προϊόντων ήταν και η Πρόεδρός του, η δραστήρια Μαρία Σημαιάκη. Ξενάγηση μετά… δοκιμής!
– Δυο λόγια και για τη Ζάκρο. Μεγάλο το ταξίδι, με πολλές… στροφές, αλλά αξίζει τον κόπο. Το Μινωικό Παλάτι της Ζάκρου αποτελεί έναν από τους «θησαυρούς» του Μινωικού Πολιτισμού (1900-1450 π.Χ.).
Λ.Κ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας