Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Χρηματοδοτείται η απαλλοτρίωση της έκτασης για τον ΧΥΤΥ Σητείας

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα που αφορά την περιοχή της Σητείας συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ.

Όπως ανέφερε το μέλος της,  Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, είναι η αποδοχή χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση της έκτασης, στην οποία θα κατασκευαστεί το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας». Πρόκειται για τη μονάδα διαλογής, αναμένεται έγκριση από το ΥΜΕΠΕΡΑ, στο οποίο ο ΕΣΔΑΚ έχει καταθέσει πρόταση σε αντίστοιχη πρόσκληση. Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 250.000 €.
«Τα χρήματα είναι από την Περιφέρεια Κρήτης  και αυτό αποδεικνύει την συνεργασία των Δήμων, του ΕΣΔΑΚ και γενικά της Αυτοδιοίκησης και των Νομικών της Προσώπων σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων Κρήτης. Με την αποδοχή αυτής της χρηματοδότησης ολοκληρώνεται στην ουσία ο κύκλος, για να μπορεί στη συνέχεια, όταν εγκριθεί η πίστωση, να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στην Σητεία προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο Δήμαρχος.
«Εκτιμάται», συμπλήρωσε, «ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες της έκτασης, θα μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών σε διάστημα περίπου ενάμιση μήνα. Τόσο χρειάζεται κατά την εκτίμηση της υπηρεσίας του ΕΣΔΑΚ, για να γίνει η διαδικασία κατάθεσης του σχετικού ποσού, στο Ταμείο Παρακαταθηκών, από το οποίο στην συνέχεια μπορούν οι ιδιοκτήτες να εισπράττουν τα χρήματά τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το αρχικό ποσό, το οποίο είχε προβλεφθεί ήταν 140.000 €, το υπερβάλλον αυτό ποσό δείχνει ότι αντιμετωπίστηκε με καλή διάθεση το θέμα, προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν εκεί εκτάσεις να έχουν μία μεγαλύτερη αποζημίωση για τις περιουσίες τους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας