Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σύντομα θα επιτευχθεί ο στόχος της ανακαίνισης έξι θαλάμων της Παθολογικής Σητείας

Αυξάνονται οι «σύμμαχοι» του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της πλήρους ανακαίνισης της πρώτης πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος. Το κόστος του δύσκολου εγχειρήματος υπολογίζεται στα 25.000 € περίπου.

Πρόκειται για την επόμενη δράση, την οποία επιδιώκει να υλοποιήσει ο Σύλλογος. Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσπάθεια λόγω του ύψους του ποσού, αλλά και του αντικειμένου της δράσης. Για το λόγο αυτό δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή προετοιμασία για την υλοποίηση του στόχου, ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου και να αποφευχθεί η όχληση των ασθενών.
Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 25.000 €. Καθοριστικό ρόλο θα έχει η αναμενόμενη πώληση του ελαιολάδου που συγκεντρώθηκε στην διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου από ελαιουργεία, συνεταιρισμούς και παραγωγούς για την στήριξη του Συλλόγου.
Σκοπός είναι η πλήρης ανακαίνιση έξι θαλάμων της Παθολογικής, προγραμματίζονται εργασίες υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί, εξοπλισμός δωματίου κλπ.
Όπως διαφαίνεται είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία ενημερώνεται σταδιακά για την όλη προσπάθεια την οποία και αγκαλιάζει με διάφορους τρόπους, στην λογική της στήριξης του Νοσοκομείου Σητείας.
Εφ’ όσον όλα εξελιχθούν όπως προγραμματίζεται, αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στόχος να αλλάξει η σημερινή -σίγουρα όχι ικανοποιητική- εικόνα και κατάσταση της μίας πτέρυγας της Παθολογικής. Και βέβαια έχει ήδη αναφερθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια του εγχειρήματος με βάση πάντα την ανταπόκριση και τη στήριξη των πολιτών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας