Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Τα χάλια του ΒΟΑΚ από Καλό Χωριό μέχρι Σητεία

Για άλλη μια χρονιά το οδικό δίκτυο από Καλό Χωριό μέχρι Σητεία, παρόλο που θεωρείται ΒΟΑΚ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κακού δευτερεύοντος επαρχιακού δικτύου.
Παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες, οι αρμόδιοι για τον έλεγχο και την συντήρησή του δυστυχώς κωφεύουν επιδεικτικά. Αδιαφορούν παντελώς για το ότι τα κλαδιά των παρακείμενων του δρόμου δέντρων έχουν εξαφανίσει τα προστατευτικά στηθαία ασφαλείας και τις προειδοποιητικές σημάνσεις και έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την ασφαλή διέλευση διερχομένων και οχημάτων. Δεν συζητάμε για την ποιότητα του οδοστρώματος και τις διαγραμμίσεις ασφαλείας γιατί παραπέμπουν σε καρόδρομους άλλων εποχών.
Φτάσαμε στο σημείο με ιδιωτική πρωτοβουλία και παρά τους όποιους κινδύνους, πολίτες να αναγκάζονται με ίδια μέσα να καθαρίζουν επιλεκτικά κάποια σημεία προσπαθώντας να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Θα ενδιαφερθεί κανείς για τις λακκούβες του οδοστρώματος από Αυχήν Αγκαθιά  μέχρι τη Σκοπή που ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτροπής των διερχομένων οχημάτων και ειδικά από οδηγούς που έχουν άγνοια της οδού; Ή οι αρμόδιοι έχουν κατά νου τη σύντομη αποπεράτωση και παραχώρηση προς χρήση της γέφυρας των στεναγμών και γι’ αυτό αδιαφορούν;
Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί προϊστάμενοί τους, ενώ εμάς τους πολίτες της Ανατολικής Κρήτης δεν μας υπολογίζουν και αδιαφορούν συστηματικά, δεν τους ενδιαφέρουν οι επισκέπτες του τόπου που με τόσες προσπάθειες κάποιοι πασχίζουν να τους προσελκύσουν στην περιοχή μας; Δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια όλων, όσων καθημερινά αναγκάζονται να οδηγούν μαρτυρικά στον συγκεκριμένο δρόμο; Ας δείξουν επιτέλους λίγο σεβασμό και κατανόηση και ας μη μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Φτάνει πια η αδιαφορία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗΣ
Δικηγόρος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας