Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Σημαντική η έρευνα του ΤΕΙ Σητείας. Βραβεύτηκε για επιστημονική εργασία

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η σημαντική πορεία του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας μέσα από τη δράση και το έργο που παράγει. Αφορμή αυτή την φορά ήταν η συμμετοχή του Τμήματος στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,
που διεξήχθη πρόσφατα στο Ηράκλειο με θέμα «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης- Προκλήσεις στον χώρο της  έρευνας  και της εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο των εργασιών  του συνεδρίου το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης βραβεύτηκε για την επιστημονική εργασία που παρουσίασε στην θεματική περιοχή «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
«Όντως», ανέφερε ο κ.  Γιώργος Φραγκιαδάκης, «το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας έχει εσωτερικές διαδικασίες προσπαθώντας να παρακολουθήσει και την ποιότητα των σπουδών του και την άποψη και την εξέλιξη των φοιτητών μέσα από τις σπουδές, τις οποίες παρακολουθούν στην Σητεία. Συμμετείχαμε στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης”, το οποίο οργανώνει το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και που φέτος είχε έμφαση στον άξονα “προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης”. Το συνέδριο διεξήχθη στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης κι άλλων φορέων».
Τρεις εργασίες
«Εμείς ως Τμήμα», συνέχισε, «παρουσιάσαμε τρεις εργασίες. Η μία αφορούσε την εξέλιξη των φοιτητών μας σε σχέση με την προέλευσή τους, δηλαδή τον τύπο των Λυκείων από τα οποία εισήχθησαν. Η δεύτερη εργασία αφορούσε την επίδραση της κρίσης στην απασχόληση των αποφοίτων μας μετά το 2011 και η τρίτη αφορούσε μία καταγραφή, τί επηρέασε τους φοιτητές να επιλέξουν το συγκεκριμένο Τμήμα και κατά πόσο αυτό που συνάντησαν ήταν αυτό που περιμένανε από τις σπουδές, τα μαθήματα, ήταν αυτό που τους ικανοποιεί».
Το ευχάριστο όπως είναι ότι η μία από τις τρεις εργασίες  που αφορούσε την σχέση της προέλευσης της αγωγής, δηλαδή το λύκειο που εισάγονται  τα παιδιά στο Τμήμα, θεωρήθηκε αξιόλογη στον άξονα «Μετάβαση και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και βραβεύτηκε με γραπτή διάκριση, την οποία παρέλαβε ο εκπρόσωπος της ομάδας, που είχε ετοιμάσει την εργασία, εργαζόμενος στο Τμήμα, κάτοχος μεταπτυχιακού  κ. Ιωάννης Σφενδουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας