Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Συζήτησαν θέματα για το έργο στο Χαμέζι, την ανασκαφή στον Πετρά και το πρώην επαρχείο Σητείας

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Λασίθι κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης επισκέφτηκαν τη Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Τους δέχτηκε η συνεργάτιδα του κ. Γιάννη Δραγασάκη κ. Σοφία Αλεξοπούλου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το έργο στο Χαμέζι, την αρχαιολογική ανασκαφή στον Πετρά καθώς και την παραχώρηση του πρώην επαρχείου Σητείας.
«Σε ό,τι αφορά το θέμα της παραχώρησης του επαρχείου», δήλωσε ο κ. Θραψανιώτης, «πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και μετά τον Αύγουστο μπορούμε να συζητήσουμε τις δυνατότητες αξιοποίησης κτημάτων του δημοσίου.
Συζητήσαμε επίσης την εξέλιξη σε ό,τι αφορά το έργο της γέφυρας του Χαμεζίου, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί. Είναι θέμα του εργολάβου κι από όσο γνωρίζουμε έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει.
Αν αυτό δεν γίνει, πρέπει να δούμε εναλλακτικές μορφές, τί μπορούμε να κάνουμε δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα των χρημάτων.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συζήτησης, ετέθη και η δυνατότητα συνέχισης της ανασκαφής κι ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στον Πετρά, που θα αποτελέσει έναν ακόμα τόπο προορισμού και θα γίνει επισκέψιμος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προβολή της περιοχής της Σητείας και την αξιοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών που υπάρχουν».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας