Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο Δήμο Σητείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Σητείας ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» Α.Π. Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων με τίτλο «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Σητείας».

Μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών -σε πανελλαδικό επίπεδο- ο Δήμος Σητείας, αποσπά χρηματοδότηση 200.000 €. Σε προηγούμενη συνεδρίαση, όπως αναφέρθηκε, έχει εγκριθεί επίσης η δαπάνη από ιδίους πόρους ύψους 65.000 για παρεμβάσεις στις τρεις παιδικές χαρές της Σητείας, του ταχυδρομείου, της πλατείας Πρωτόπαπα, και της Γεννηματά.
Ο Δήμος θα συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο οποίο εντάχθηκαν επτά παιδικές χαρές, του Πισκοκεφάλου, του Παλαικάστρου, της Ζήρου, των Μέσα και των Έξω Μουλιανών, του Καλού Νερού, των Λιθινών -σύμφωνα πάντα, όπως τονίστηκε, με τα στοιχεία που τηρεί η Υπηρεσία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, παράγοντα καθοριστικό. Οι παιδικές χαρές στο Δήμο, στη Σητεία και στις Τ.Κ. είναι 32. Το ύψος της εκτιμώμενης παρέμβασης είναι 786.000 €, ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί όπως αναφέρθηκε να καλυφθεί από ιδίους πόρους.
Με δεδομένη την αναγκαιότητα βελτίωσης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών και την οικονομική αδυναμία των Δήμων λόγω της δυσπραγίας το υπουργείο προχωρά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας