Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κίνδυνος και πάλι απομάκρυνσης του ΤΕΙ από τη Σητεία

Για άλλη μία φορά, όπως διαφαίνεται,  υπαρκτός -και ίσως περισσότερο από ποτέ- είναι ο κίνδυνος απομάκρυνσης του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Σχολή ΤΕΤ και ΤΕΓ, ΤΕΙ Κρήτης, από την Σητεία, όπως προέκυψε από την πολύωρη συζήτηση του θέματος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν εκτενούς συζήτησης και προτάσεων του Δημάρχου Σητείας, το Δ.Σ. αποφάσισε να μεταφερθούν οι απόψεις του στην συνάντηση της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, επίσης να παρακολουθείται το ζήτημα από μία τριμελή επιτροπή, την οποία αποτελούν οι κ. Θοδωρής Πατεράκης, Πέτρος Δημητροπουλάκης, Νίκος Λαντζανάκης. Η επιτροπή θα ενημερώνει το Δ.Σ. για οποιαδήποτε εξέλιξη ώστε να ακολουθεί ο σχεδιασμός των απαιτούμενων ενεργειών.
Ταυτόχρονα θα ζητηθεί με απόφαση του Δ.Σ.  άμεση συνάντηση της επιτροπής με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νικ. Κατσαράκη, για να αποτυπωθούν οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας.
Ακόμα θα ζητηθεί να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης  η υλοποίηση της συνένωσης -αν προχωρήσει- του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης. Να ζητηθεί επίσης, τουλάχιστον ένα μέλος της επταμελούς επιτροπής να προέρχεται από την αυτοδιοίκηση (την Περιφέρεια ή την ΠΕΔ).
«Κι επίσης έχουμε την δυνατότητα και με νομικές διαδικασίες και με την παραπομπή σε δικαστήριο, αυτών των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, που έχουν γίνει και που θα γίνουν, εάν δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον, να τις προσβάλουμε και να φτάσουμε μέχρι τον ανώτατο βαθμό νομικής διεκδίκησης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το “Αθηνά 1” εδραίωσε στην Σητεία μία έδρα Σχολής και ζητάμε ενίσχυσή της. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το ΤΕΙ δεν χωροθετεί. Η Διοίκηση του ΤΕΙ με βάση το νόμο έχει την ευθύνη της καλής λειτουργίας των δομών που υπάρχουν στην διοίκηση τους. Η λογική του “να δούμε πώς θα κλείσουν τα παραρτήματα” είναι λάθος. Η επταμελής επιτροπή είναι γνωμοδοτική όχι αποφασιστική. Η χωροθέτηση είναι πολιτική απόφαση, είναι καθαρά πολιτικό θέμα», ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας