Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Υλοποίηση σειράς έργων στο λιμάνι Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας και ενέκρινε την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2018, αλλά και τις πιστώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.

Ο κ. Αντωνιδάκης είπε ότι πρόκειται για απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση έργων και δράσεων, μεταξύ των οποίων η συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με 4.200 €, η προμήθεια χρωμάτων 8.064 €, η προμήθεια τοποθέτησης πέτρας στην χερσαία ζώνη (επισκευές στο τουριστικό περίπτερο και το τρίγωνο έμπροσθεν Τελωνείου).
Ακόμα προμήθεια μηχανήματος για τον καθαρισμό της παραλίας ποσού 15.000 (ερπυστριοφόρο για καθαρισμό της άμμου), προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού- μεγαλύτερος χώρος- στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης 15.000 €, προμήθεια μόνιμων αγκυροβολίων στον λιμένα 16.000 €.
Όπως αναφέρθηκε, δεδομένου ότι η διαδικασία της εγκατάστασης πλωτών εξεδρών θα καθυστερήσει, αφού απαιτούνται διάφορες μελέτες, όπως ΜΠΕ, εγκρίσεις από το Υπουργείο, αποφασίστηκε στην βορινή πλευρά του λιμανιού (μπροστά από το Τελωνείο και ευθεία κάτω στον βορινό μόλο, όπου δένουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και αυτή την στιγμή πλαγιοδετούν), να τοποθετηθούν μόνιμα αγκυροβόλια ώστε τα σκάφη να μπορούν να κάνουν πρυμνοδέτηση με αποτέλεσμα να μπορούν να δέσουν περίπου 24 σκάφη αντί των 6 με 7 που χωράνε τώρα. Ακολούθως μετά την προμήθεια υλικών, θα γίνει ανάληψη υποχρέωσης για την τοποθέτησή τους. Στόχος είναι η παρέμβαση να ολοκληρωθεί φέτος.
Στις πιστώσεις προϋπολογισμού περιλαμβάνεται η σύνταξη φακέλου τροποποίησης χερσαίας ζώνης λιμένα, αποτύπωση στην παραλία, βυθομέτρηση στο λιμάνι.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας