Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για τη ρύθμιση οφειλών αγροτών

Από τα μέσα Μαΐου ο αγροτικός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του που αφορούν χρέη προς τον ασφαλιστικό του φορέα (ΟΓΑ), την εφορία και τις τράπεζες και συγκεκριμένα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια
που έχουν χορηγηθεί από τράπεζες που βρίσκονται υπό εκκαθάριση όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα, το Τ.Τ., η FBB, η Probank, η Proton και συνεταιριστικές τράπεζες.
Η ρύθμιση αφορά κούρεμα προστίμων-προσαυξήσεων, διαγραφή τόκων – πανωτοκιών και 40% – 60% του κεφαλαίου στα δάνεια, με αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις.
Με την εισαγωγή στη ρύθμιση οι αγρότες μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από το κούρεμα των προστίμων κατά 85% και των προσαυξήσεων κατά 95% αναφορικά με τα χρέη τους προς την εφορία και τον ΟΓΑ.
Ειδικότερα για τα κόκκινα δάνεια η ρύθμιση απευθύνεται σε 20.000 αγρότες, γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αλιείς με χρέη που ξεπερνούν συνολικά το 1 δις. ευρώ, οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και οι  οποίοι είχαν λάβει αγροτικά  δανειακά προϊόντα από την πρώην ΑΤΕ και τις λοιπές τράπεζες που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.
Η ρύθμιση αυτή δεν παρέχεται σε αγρότες που έχουν υψηλά εισοδήματα.
Οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr από τον ερχόμενο μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες οι αγρότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213 2125730 (γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών) και στο 213 0887000.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας