Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2018/05/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B7-710x434.jpgΗ Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι ένα από τα προγράμματα που οργανώνει και σχεδιάζει η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας για το Δίκτυο Ελληνικών βιβλιοθηκών.
Η ΕΒΕ προτείνει προγράμματα και δράσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και στο πλαίσιο αυτό καλεί όλες τις Βιβλιοθήκες που είναι μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να πάρουν μέρος.
Ο ΔΟΚΑΣ , αξιοποιώντας την πείρα από τη διοργάνωση της Kαλοκαιρινής Εκστρατείας το καλοκαίρι του 2016 και του 2017  και ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για δημιουργική έκφραση και γνήσια ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης, για τρίτη  συνεχόμενη χρονιά  θα υποστηρίξει την υλοποίηση της ΚΕ το καλοκαίρι 2018.
Στο πλαίσιο αυτό,  η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Σητείας ΄΄Ο Βιτσέντζος Κορνάρος΄΄ως μέλος του ΔΕΒ( Δικτύου ελληνικών βιβλιοθηκών) από 20 Ιουνίου έως  7 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιήσει εργαστήρια, προκειμένου  τα παιδιά,  με αφορμή και έμπνευση κάθε φορά ένα βιβλίο να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές ή πειράματα. Επίσης  θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τη μυθολογία, τα μαθηματικά και διάφορα άλλα πεδία γνώσης.
Στην προσπάθεια αυτή , ένθερμοι υποστηρικτές είναι οι εθελοντές που ακούραστα καταθέτουν τον χρόνο και το μεράκι τους. Καλούμε, λοιπόν, γονείς, εκπαιδευτικούς και καθένα που κινείται από διάθεση προσφοράς και κυρίως αγάπη για τα παιδιά, στην ενημερωτική συνάντηση για το σχεδιασμό και υλοποίηση της ΚΕ 2018 την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στον χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης (Πολύκεντρο) στις 19:00.

Συνολικες προβολες σελιδας