Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Όταν τα χωριά της Σητείας γλεντούν! Πανηγύρια – Καλοκαίρι 2018

Ξακουστά τα πανηγύρια των Σητειακών χωριών! Μια ευκαιρία να πιούμε ‘’μια’’ , να σμίξουν οι παρέες και οι φίλοι, να ζήσουν οι επισκέπτες μοναδικές στιγμές και εμπειρίες που ποτέ δεν θα ξεχάσουν.
Τα πανηγύρια των χωριών της Σητείας μοιάζουν σαν να μην έχουν χάσει τίποτα από την ‘’αίγλη’’ του παρελθόντος. Παραμένουν το ίδιο αυθεντικά, ζωντανά, γεμάτα από την ψυχή του Σητειακού και το γνήσιο ‘’ έρωτα’’του για την παράδοση.
Ο παλμός, το κέφι, το μεράκι, τα παραδοσιακά μεζεδάκια, κατατάσσουν τα πανηγύρια των χωριών του τόπου μας, στα πιο αυθεντικά και αγαπητά της Κρήτης.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7/ 2018 Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Συκιάς «Η Ελιά»
Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Συκιάς «Η Ελιά», σας προσκαλεί στο ετήσιο παραδοσιακό κρητικό γλέντι. Ελάτε να διασκεδάσουμε παρέα με το συγκρότημα του Μανώλη Στεφανάκη! Ώρα έναρξης: 21.00 Τιμή εισόδου: 13€ Δημοτικό Σχολείο Συκιάς
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 25 /7 /2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου » Οι Τουρτούλοι « Ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι. Θα μας διασκεδάσουν οι καλλιτέχνες Πετσάκης, Κακουδάκης. Πλήρες μενού (ατομικά μεζεδάκια, ψητό στον ξυλόφουρνο, ανά 4 άτομα σαλάτα και ξύγαλο, δωρεάν ρακή). Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμή εισόδου: 13€ Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
  • ΠΕΜΠΤΗ 26/7/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου
Ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζήρου αφιερωμένη στη μνήμη των Σκαλιώτικων Παλικαριών και στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Θα μας διασκεδάσει το Κρητικό συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη. Πλήρες μενού Ώρα έναρξης: 21.00μ.μ. Τιμή εισόδου: 13€ Στο Πάρκο Ηρώων Σκαλιωτών.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας
Πανηγύρι με το συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη. Ώρα έναρξης: 21:00 Τιμή εισόδου: 5€ Στο χώρο του εργοστασίου
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Αδραβάστοι Σητείας «Ο Άγιος Δημήτριος»
Ημερήσια εκδήλωση του Συλλόγου, στους Αδραβάστους τ.κ. Ζάκρου.
Η εκδήλωση μας «ετήσια συνάντηση Αδραβαστιανών και φίλων» περιλαμβάνει: εκκλησιασμό στην εκκλησία του χωριού μας , επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων- κατάθεση στεφάνου, τιμητική διάκριση στους διατελέσαντες προέδρους της πρώην Κοινότητας Ζάκρου για την προσφορά τους και θα ακολουθήσει από ώρα 12.00 παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του συντοπίτη μας μουσικοχορευτικού δασκάλου Κωστή Βουτυράκη και τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Παλαικάστρου.
Τιμή εισόδου 12,00 € (πλήρες μενού –ψητό στο ξυλόφουρνο μας & ρακή) Στο χώρο των εκδηλώσεων.
  • .ΣΑΒΒΑΤΟ 04/08/2018 Παραδοσιακό πανηγύρι στο Καρύδι
Σας καλούμε στο παραδοσιακό πανηγύρι του πολιτιστικού συλλόγου στο σχολείο του Καρυδίου όπου θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη. Χορεύει η σχολή χορού του Κώστα Βουτηράκη ! Το μενού περιλαμβάνει ατομικό πιάτο με μεζέδες, ξύγαλο, σαλάτα, ψητό ή γεμιστά γι’ αυτούς που νηστεύουν, φρούτα εποχής καθώς και απεριόριστη ρακί και κρασί (Πλήρες μενού) ! Ώρα έναρξης: 20.00 Τιμές εισόδου: 13€ για τους ενήλικες, 8€ για τα παιδιά . Στον Προαύλιο χώρο πρώην δημοτικού σχολείου.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 04/08/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής ‘’Ο Μπέμπονας’’
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής ‘’Ο Μπέμπονας’’ πραγματοποιεί χοροσπερίδα! Μαζί μας το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Πλήρες μενού. Ώρα έναρξης: 9.30μ.μ. Τιμή εισόδου: 13€ Κεντρική πλατεία
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 04/08/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών την ημέρα του Αφέντη Χριστού, πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση του στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Μαζί μας το συγκρότημα του Δημήτρη Μπετίνη. Πλήρες μενού. Δωρεάν ρακί. Ώρα έναρξης: 9.30μ.μ. Τιμή εισόδου: 13€
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί στο πανηγύρι του Αφέντη Χριστού στη Ζάκρο για να διασκεδάσουμε με το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη. Το μενού περιλαμβάνει πλούσιους μεζέδες, κρέας και ψάρι στον ξυλόφουρνο, άφθονη ρακί και κρασί. Ώρα έναρξης: 21.30μ.μ. Τιμή εισόδου: 15€ Παιδικό : 10€ Στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018 Αθλητικός Σύλλογος Παλαικάστρου Ίτανος. ‘’Ιτανίων Δρώμενα’’ Παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου. Θα μας κρατήσει συντροφιά o Mαζωνάκης Γιάννης. Ποτό απεριόριστο. Ώρα έναρξης: 21:30 μ.μ. Τιμή εισόδου: 16€ πλήρες μενού.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτάνου.
Αναβίωση του πατροπαράδοτου πανηγυριού στη Σίτανο! Παραδοσιακοί μεζέδες από τις γυναίκες του χωριού Ψητά στους ξυλόφουρνους του Συλλόγου Διασκέδαση μέχρι το πρωί με τους Στέλιο Πετράκη και Ψαρογιώργη! Πλήρες μενού Ώρα έναρξης: 20:30 μ.μ. Τιμή εισόδου: 15€
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου.
Ο Σύλλογος Παρασπορίου διοργανώνει από το 2010 το ημερήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι κάθε 15 Αυγούστου στην Κάτω βρύση του Παρασπορίου.
Η εκδήλωση αποτελεί προσπάθεια αναβίωσης του παλιού πανηγυριού της Παναγίας Ρίζας που γινόταν στην περιοχή Καρές και συγκέντρωνε πλήθος κόσμου και μουσικών από όλη την επαρχία Σητείας. Προσπαθώντας να κινηθούμε στο πλαίσιο αυτό, στο πανηγύρι συμμετέχουν αποκλειστικά ντόπιοι καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής και εκτός του βασικού σχήματος, συμμετέχουν και όποιοι άλλοι μουσικοί παραβρεθούν, μετατρέποντας ουσιαστικά το πανηγύρι σε «φεστιβάλ » παραδοσιακή μουσικής! Βασικό συγκρότημα: Μιχάλης Σπυριδάκης (λύρα). Γιάννης Λιναρδάκης (Λαούτο), Κωνσταντίνος Βασιλάκης (λαούτο), Μανώλης Μοσχάκης (Βιολί). Τιμή εισόδου: 12€ (περιλαμβάνει πλήρες μενού + τσικουδιά) Ώρα έναρξης: μουσικού προγράμματος 12:30. Ώρα προσέλευσης: 11:00π.μ. έως 22:00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου ‘’Οι Τουρτούλοι’’
Γιορτή ψωμιού στους Τουρτούλους. Θα μας διασκεδάσει ο Ντίνος Γαλετάκης με την παρέα του. Ανά 4 άτομα 1 καραφάκι ρακή, ένα κουλουκόψωμο, ένα ξύγαλο και ένα ζυμωτό ψωμί. Ώρα έναρξης: 14:00. Τιμή εισόδου: 5€ άνα άτομο. Στη Φλέγα (πηγή του χωριού).
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8/2018 Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου.
Το παραδοσιακό πανηγύρι Ζήρου στο Πάρκο Ηρώων Σκαλιωτών η στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Θα μας διασκεδάσουν ντόπιοι καλλιτέχνες. Μαζί μας το συγκρότημα του Μανώλη Χαρκιολάκη. Πλήρες μενού Ώρα έναρξης: 21.00 Είσοδος: 13€
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/201814 Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας.
Πανηγύρι Τιμίου Σταυρού στο χώρο του εργοστασίου με τους Γιώργο Σκορδαλό και Γιώργο Μανωλάκη. Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος: 5€.
Καλό Καλοκαίρι!
Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας