Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στις 17 Μαΐου ξεκινούν τα τσάρτερ στη Σητεία

Στις 17 Μαΐου, με την άφιξη των πρώτων τσάρτερ ξεκινάει επίσημα η νέα τουριστική περίοδος στην περιοχή της Σητείας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης. Ήδη αυτές τις ημέρες καταγράφεται σχετική κινητικότητα κυρίως Γάλλων, Γερμανών και Άγγλων επισκεπτών και κυμαίνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Ωστόσο η εικόνα αναμένεται να αλλάξει άρδην το επόμενο χρονικό διάστημα αρχής γενομένης από τις 17 Μαΐου, οπότε και το αεροδρόμιο της Σητείας θα υποδεχθεί τρεις πτήσεις τσάρτερ, δύο από τη Δανία, την Κοπεγχάγη και το Billund και μία από Σουηδία, την Στοκχόλμη. Στις 15 Ιουνίου θα προστεθεί ακόμη μία πτήση από την Νορβηγία για πρώτη φορά φέτος.
«Οι συγκεκριμένες πτήσεις αφορούν κατά κόρον την περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας. Οι επισκέπτες δηλαδή από τις προαναφερθείσες περιοχές θα διαμένουν στην περιοχή της επαρχίας Σητείας κι ακολούθως στην περιοχή της Ιεράπετρας. Το κάθε αεροσκάφος θα μεταφέρει 180 επιβαίνοντες, περίπου δηλαδή 700 άτομα κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για ελεύθερο τουρισμό, όχι all Inclusive, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι οι επισκέπτες κινούνται ελεύθερα σε μία περιοχή επιλέγοντας το πού θα απολαύσουν το φαγητό, τον καφέ, το ποτό τους κλπ», πρόσθεσε ο κ. Κακουράκης.
Στις 20 Μαΐου ξεκινούν και οι πτήσεις της Condor από τη Γερμανία. Κάθε εβδομάδα αναμένεται η άφιξη τριών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σητείας με τους επιβαίνοντες και πάλι να διαμένουν στην περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
Επιπρόσθετα σε «εκκρεμότητα» βρίσκεται η άφιξη πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σητείας από την Πολωνία από τον Ιούνιο. Όπως εξήγησε ο κ. Κακουράκης, με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτήν την ώρα, από τον αρμόδιο tour operator, αναμένεται η άφιξη επίσης δύο πτήσεων από την Πολωνία με τους επισκέπτες να κατευθύνονται στην περιοχή της Ιεράπετρας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας