Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Επισκέψεις στα χωριά της Σητείας. Για τη βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας

Για την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικότερα την καθαριότητα της Σητείας και των Τοπικών Κοινοτήτων και με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης ξεκίνησε επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες. Σκοπός του είναι η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και οι άμεσες λύσεις των προβλημάτων που εντοπίζονται.

Ο κ. Κοζυράκης μαζί με τον Επόπτη Εργασίας κ. Εμμ. Χατζάκη επισκέφθηκαν τα χωριά της Ζήρου, του Χανδρά, των Αρμένων, της Αγίας Τριάδας, των Παπαγιαννάδων και της Συκιάς και σε συνεργασία με τους Προέδρους είδαν από κοντά τα προβλήματα και δρομολόγησαν λύσεις.
«Σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε μία σαφή εικόνα όσον αφορά την κατάσταση και τα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι, τα σημεία που συγκεντρώνονται ογκώδη αντικείμενα και γενικά την καθαριότητα των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να έχουν τα χωριά μας μία εικόνα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών», ανέφερε ο κ. Κοζυράκης.

Στη Ζήρο
Στην Ζήρο, τον πρώτο σταθμό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη και τον Τ.Σ. κ. Νίκο Αναροσταχάκη και ακολούθησε αυτοψία στα σημεία που βρίσκονται οι κάδοι. Κατεγράφη ο τρόπος βελτίωσης της εικόνας των σημείων που βρίσκονται και ειδικά στις εισόδους του χωριού. Επίσης προχώρησαν σε καταγραφή των κάδων, εκείνων που πρέπει να αντικατασταθούν, αλλά κι εκείνων που χρειάζονται συντήρηση. Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο, όπου δυστυχώς συνηθίζεται να μεταφέρουν ογκώδη υλικά οι πολίτες -παρ’ ότι δεν επιτρέπεται και παρ’ ότι το Τ.Σ. έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να αποτραπεί αυτή η συνήθεια και να αποκατασταθεί ο χώρος. Παρόμοιες «κακές συνήθειες», όπως διαπιστώθηκε, εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα χωριά.
«Σε συνεργασία με την Πρόεδρο και το Τ.Σ. θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση κάποιων κάδων, αλλά και στην βελτίωση και μεταφορά κάποιων άλλων σε χώρους που θα παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Εστιάσαμε στην εικόνα που πρέπει να υπάρχει και γύρω από τους κάδους ώστε τα σημεία να είναι καθαρά και να μη δημιουργούνται εστίες μόλυνσης. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήσαμε και δρομολογήσαμε λύσεις, ενώ θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν», πρόσθεσε ο κ. Κοζυράκης.

Για τα υπόλοιπα χωριά
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι επισκέψεις, οι συναντήσεις και οι επαφές εκ του σύνεγγυς ή τηλεφωνικές και με τους άλλους Προέδρους των Τ.Κ., τους κ. Κων. Ζερβάκη, Νίκο Φραγκιαδάκη, Στέφανο Κοντογιαννάκη, με τους οποίους επίσης αποφασίστηκε στενή συνεργασία.
Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα των κάδων, στην προσβασιμότητα των οχημάτων προς τους κάδους και τους χώρους όπου μπορούν να συγκεντρώνονται τα ογκώδη για να διέρχονται τα οχήματα της Υπηρεσίας του Δήμου και να τα απομακρύνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα – περίπου ανά εικοσαήμερο.
Επίσης κατόπιν αιτήματος και κατοίκων εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο χωριό της Συκιάς.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας