Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ξεπερνιούνται τα τεχνικά προβλήματα. Ο Δήμος Σητείας ξεκινά τις δημοπρατήσεις έργων

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2015/12/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-1-696x522.jpgΞεπερνιούνται, όπως όλα δείχνουν, τα τεχνικά προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω της αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας και είχαν ως αποτέλεσμα να μην δημοπρατούνται έργα από τους Δήμους καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του περασμένου έτους.

«Πυρετωδώς», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, «εργάζεται η Τεχνική Υπηρεσία με το μειωμένο στελεχιακό δυναμικό που έχει, μόλις δύο μηχανικοί. Προσπαθούμε παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει σε επίπεδο τεχνικού προγράμματος και έργων. Έχουμε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα να αποσπάσουμε χρηματοδοτήσεις, που έχουν πιστωθεί και στον προϋπολογισμό του Δήμου. Τώρα υλοποιούμε τη διαδικασία των τευχών δημοπράτησης, αφού κάποια από αυτά πρωτογενώς έχουμε εγκρίνει ως Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίησή τους, να βγουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να γίνουν οι σχετικές αναθέσεις.
Ο νόμος 4412/16 δημιούργησε με τις αλλαγές προσκόμματα στην διαδικασία δημοπράτησης έργων. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε. Δειλά- δειλά ο κάθε Δήμος πλέον αρχίζει να δημοπρατεί έργα. Προσφάτως εμείς καταφέραμε και πήραμε κωδικούς για να μπορούμε να αναρτούμε στην πλατφόρμα του Υπουργείου τα έργα και τις προσκλήσεις. Θεωρώ στο επόμενο διάστημα ο βηματισμός που έχουμε αναπτύξει θα επιφέρει τα αναμενόμενα και θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τα έργα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για το Δήμο Σητείας».

Ο προγραμματισμός
«Μεταξύ αυτών», συνέχισε, «είναι η δημοπράτηση τοιχίων αντιστήριξης του δημοτικού σταδίου ύψους 380.000 € με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, η αγροτική οδοποιία ύψους 839.000, η βελτίωση του “Πολύκεντρου” μέσα από δύο δράσεις (η μία είναι έργο η άλλη προμήθεια) συνολικού ύψους 150.000 €, η βελτίωση των δομών και των εγκαταστάσεων στο ΚΕΓΕ, που παραχωρήθηκε για να στεγάσει ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις, η δημοπράτηση για την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και δημοτικού φωτισμού ύψους 215.000 € με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Επίσης η συντήρηση των αντλητικών συγκροτημάτων του Δήμου με 150.000 αλλά και η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 200.000 €. Στην άρδευση το έτος 2017 έχουν πιστωθεί 200.000 χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 150.000 από ιδίους πόρους του Δήμου και 52.000 για προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών για την άρδευση. Οπότε ο Δήμος φέτος για την άρδευση θα δαπανήσει περίπου 400.000 €.
Αυτά είναι τα βασικά, που δεν είναι και λίγα έργα τα οποία σχεδιάζουμε μέσα στο 2018 να δημοπρατήσουμε. Οι ημερομηνίες πιέζουν, οι συνθήκες σε στελέχωση του προσωπικού είναι δύσκολες αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας