Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Θα ξαναρχίσουν οι εργασίες στη γέφυρα του Χαμεζίου. Το ερώτημα είναι αν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως

Θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στη γέφυρα Χαμεζίου, αφού ο εργολάβος κατάφερε να εκταμιεύσει τα χρήματα που είχαν πιστωθεί για την εξέλιξη του έργου και τώρα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα έστειλε επιστολή με την οποία ανακοίνωσε την διακοπή των εργασιών. Είναι αξιοσημείωτο πως η πληρωμή έγινε από τον ΟΑΚ αλλά υπήρξαν προβλήματα στην εκταμίευση, εξαιτίας διεκδικήσεων εργαζομένων της εργολήπτριας εταιρείας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε λύση στο ζήτημα της εκταμίευσης κι έτσι αυτό που θα γίνει σήμερα το πρωί είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει ανοικτό. «Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που προβλέπονται μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου;». Διότι η αποκλειστική προθεσμία για την οποία είχε δεσμευθεί ο επικεφαλής της εργολήπτριας εταιρείας ήταν η συγκεκριμένη ημερομηνία για να έχει ολοκληρωθεί το έργο των πεζοδρομίων και το κατάστρωμα της γέφυρας.
Απάντηση θα δώσει μόνο η εξέλιξη των εργασιών καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η πληροφορία που έχει δημοσιεύσει ήδη η ΑΝΑΤΟΛΗ ότι έχει ζητηθεί να δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, δεν έχει διαψευστεί από κανένα και μένει να εξεταστεί αν είναι αναγκαία να δοθεί, αν επαρκεί ο χρόνος κι αν είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να ολοκληρώσει εντός του Μαϊου το έργο.
Η τωρινή εκτίμηση αν και δεν αναφέρεται δημόσια από κανένα φορέα είναι πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Από την πλευρά του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης αναμένεται η αυτοψία της Παρασκευής ή του ερχόμενου Σαββατοκύριακου που θα αποτυπώσει τις πραγματικές εξελίξεις στο έργο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποια νέα σύσκεψη συγκληθεί, θα γίνει μετά από την προσεκτική αποτίμηση στην εξέλιξη των έργων την οποία θα κάνει ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων Γιώργος Αγαπάκης που θα κάνει και την αυτοψία.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή
https://www.facebook.com/SitiaNea/

Συνολικες προβολες σελιδας