Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Πάσχα με βροχές για τους Κρητικούς

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-02-24/broxh.jpg Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ασθενείς βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο σε όλο το νησί.



Το... καλοκαίρι παραμένει, αλλά με ένα μικρό διάλειμμα στο νησί μας, καθώς ο καιρός αναμένεται μεν να είναι καλός για τις επόμενες 48 ώρες, ωστόσο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, μια τάση αλλαγής, ανοιξιάτικου χαρακτήρα, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο, με τις πιθανότητες όμως για βροχές να περιορίζονται στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, σε τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, ασθενή και παροδικά.

Περισσότερο ο καιρός θα μας κρατήσει στο πνεύμα των ημερών, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα όλες τις δραστηριότητες στο νησί, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο, αλλά θα γίνει περισσότερο αισθητή σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και στα βόρεια τμήματα του νησιού.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, όπως και για αύριο Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ασθενείς για σήμερα, ενώ αύριο, Μ. Παρασκευή, θα στραφούν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ, κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 11οC και τη μέγιστη να φτάνει έως και τους 23οC.

Από αύριο, κατά τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα αποκατασταθεί σταδιακά το βόρειο ρεύμα, ενώ η ταυτόχρονη εισβολή της ελαφρά ψυχρότερης αέριας μάζας στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει τη δημιουργία των νεφώσεων και πιθανά να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά ορεινά τμήματα των Χανίων.

Οι νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και λίγες ασθενείς, τοπικές, παροδικές βροχές. Ο καιρός στα νότια τμήματα της Κρήτης θα παραμείνει πολύ καλός.

Το βράδυ της Ανάστασης, σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο το νησί, με τις θερμοκρασίες μόνο να είναι σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, κυρίως στα βόρεια και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. «Η αλλαγή αυτή του καιρού δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων σε ολόκληρο το νησί, καθώς και στην τήρηση των παραδοσιακών εθίμων των εορταστικών ημερών, αφού τα όποια φαινόμενα βροχής κάνουν την εμφάνισή τους θα είναι ασθενή, παροδικά, και θα έχουν και τοπικό χαρακτήρα. Στις νότιες περιοχές του νησιού θα διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες για όλες τις ημέρες του Πάσχα», μας λέει ο κ. Λέκκας.

Για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός στα νότια θα παραμείνει πολύ καλός, ενώ στα βόρεια το πρωί θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, με πολύ μικρή όμως την πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή, μόνο στα ορεινά και σε τοπικό επίπεδο. Από νωρίς το μεσημέρι, ηλιοφάνεια θα επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις του κ. Λέκκα, αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι δεν αναμένεται να ενισχυθούν ιδιαίτερα και η μέγιστη έντασή τους θα φτάσει κατά τόπους τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, κανονικά για την εποχή, με την ελάχιστη κοντά στους 10οC και τη μέγιστη περίπου στους 18οC.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας