Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Αυξημένη επισκεψιμότητα στην περιοχή της Σητείας

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/04/shteia-1-696x398.jpgΣε ήρεμους ρυθμούς κινήθηκαν οι ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Σητείας. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κυρίως λόγω της άφιξης αρκετών ετεροδημοτών, που επέλεξαν την περιοχή για να περάσουν τις διακοπές. Συνολικά βέβαια η επισκεψιμότητα ήταν περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Κ. Γιάννης Κακουράκης.
Οι δε επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού ήταν στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, Γερμανοί και Άγγλοι.
Παρ’ ότι άνοιξαν για τις ημέρες αυτές κάποια ξενοδοχεία, η παρούσα περίοδος είναι κυρίως προετοιμασίας για την νέα σαιζόν. Μάλιστα φέτος η ευρύτερη περιοχή ετοιμάζεται να υποδεχτεί αυξημένο αριθμό επισκεπτών και καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται μια τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, δέκα πτήσεις τσάρτερ προγραμματίζονται φέτος εβδομαδιαίως στο δημοτικό αεροδρόμιο της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» από τις αρχές Μαΐου. Πρόκειται για τέσσερις πτήσεις από την Σκανδιναβία, τρεις από την Γερμανία και τρεις από την Γαλλία. Οι επισκέπτες θα διαμένουν στην Σητεία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου καθώς και στις γειτονικές, της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου. Επιπρόσθετα προγραμματίζονται πτήσεις από την Πολωνία, ο ακριβής αριθμός των οποίων αναμένεται να οριστικοποιηθεί άμεσα (δύο ή τρεις).
Όπως σημείωσε ο κ. Κακουράκης, εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, η φετινή θα είναι σίγουρα καλύτερη σαιζόν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας