Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες στη γέφυρα Χαμεζίου

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στη γέφυρα του Χαμεζίου στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι».
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελέστηκαν τα πρώτα δεκαπέντε μέτρα των εργασιών που προβλέπονται και συνολικά αφορούν κάποιες ισοπεδωτικές στρώσεις για την διαμόρφωση των επικλήσεων της γέφυρας,
την στεγάνωση του καταστρώματος, ασφαλτικά, ηλεκτροφωτισμούς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, που ήταν και η δυσκολότερη εργασία, η οποία έχει γίνει σε ένα ποσοστό περίπου 90%.
Οι συγκεκριμένες δεν χαρακτηρίζονται δύσκολες, αλλά εργασίες συνηθισμένες, ρουτίνας. Ζητούμενη βεβαίως εξακολουθεί να είναι η υλοποίηση τους, αλλά και η ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να δοθεί προς χρήση.
Στις 20 Απριλίου λήγει η αποκλειστική ημερομηνία (ημερομηνία ελέγχου του χρονοδιαγράμματος) και έχει προγραμματιστεί διενέργεια αυτοψίας και στις 30 Μαΐου λήγει η συμβατική ημερομηνία (παράτασης).
Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) κ. Γιώργος Αγαπάκης δήλωσε: «Κατά την άποψη μας ο ανάδοχος θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ξεκίνησε τώρα. Αναφέρει ο ανάδοχος ότι θα αναπτύξει τις εργασίες με μεγαλύτερους ρυθμούς, με περισσότερα συνεργεία και ότι από ‘δω κι έπειτα οι εργασίες θα εξελιχθούν ομαλά».

Συνάντηση θα γίνει σήμερα
Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται συνάντηση στα γραφεία της Υπηρεσίας με την συμμετοχή του αναδόχου, της Διευθύνουσας και της Προϊσταμένης Αρχής, οπότε και αναμένεται να τεθεί στον ανάδοχο η εφαρμογή του γνωστού χρονοδιαγράμματος που υπάρχει. Οι εργασίες πλέον δεν έχουν κάποια ιδιομορφία, όπως προαναφέρθηκε, άρα επαφίεται στην δυνατότητα και ικανότητα του αναδόχου, ο οποίος προφανώς έχει εκτελέσει πολύ πιο σύνθετα έργα από αυτά που γίνονται τώρα, άρα ζητούμενη είναι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
Αύριο Παρασκευή λήγει η αποκλειστική ημερομηνία ελέγχου του έργου, η εκτίμηση όμως που υπάρχει είναι ότι έχει παρέκκλιση.
«Εμείς ως Υπηρεσία», πρόσθεσε ο κ. Αγαπάκης, «θα κάνουμε προφανώς αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Υπηρεσία θα επισημάνει στον ανάδοχο τις συμβατικές του υποχρεώσεις και θα εφαρμόσει τις κείμενες νομικές διατάξεις».
Για την προγραμματισμένη αυτοψία θα πραγματοποιηθούν επίσκεψη και επίβλεψη αρμοδίου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας μέχρι αύριο. Άλλωστε η Υπηρεσία έχει καθημερινή ενημέρωση, γνωρίζει τί γίνεται άμεσα ή έμμεσα.
«Όλοι θέλουν την ολοκλήρωση, υπηρεσιακοί, δημοτικοί, τοπικοί παράγοντες. Εκεί που έχει φτάσει είναι κρίμα πραγματικά να μην αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό. Προφανώς θα πιεστεί ο ανάδοχος με όλα τα νόμιμα μέσα και τις δυνατότητες που δίδει ο νόμος, με σκοπό να γίνει το έργο με τον προβλεπόμενο τρόπο και τις συμβατικές του υποχρεώσεις και το συντομότερο δυνατόν. Αυτό είναι το ζητούμενο», κατέληξε ο κ. Αγαπάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας