Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Προσπάθεια για τη σύσταση Λέσχης Ανάγνωσης στη Σητεία

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ στάθηκε και στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την σύσταση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σητείας.

Όπως εξήγησε, «ο ΔΟΚΑΣ το προηγούμενο διάστημα έλαβε απόφαση στο πλαίσιο αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, να διευρύνει τις εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις που προσφέρει στο παιδικό κοινό της περιοχής και έτσι συνέστησε την Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης. Σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου μέσα από ενέργειες ενδοσχολικές, που θα τους δώσουν απόλαυση και χαρά.
Για να επιτευχθεί αυτό εκλήθησαν εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο του βιβλίου, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή ως εθελοντές και εμψυχωτές της ανάγνωσης. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο. Μέσα από τις δράσεις να αναδειχθεί η κοινωνικοποίηση που μπορεί να δώσει μία τέτοια συνάθροιση παιδιών σε έναν δημιουργικό χώρο, όπως είναι η βιβλιοθήκη, και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Η βιβλιοθήκη θα πρέπει να μένει ανοικτή προς το κοινό, μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τα απογεύματα. Εξάλλου αυτός είναι ο στόχος του ΔΟΚΑΣ μέσα από την πρόσληψη προσωπικού που προχώρησε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εκπαιδευτικούς και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους δράσεις του εγχειρήματος», κατέληξε ο κ. Τερζής.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας