Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Αναμένονται εξελίξεις για τη συντήρηση του πρώην Επαρχείου Σητείας

Ο δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης συναντήθηκε με την κ. Φαλτσέτα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου (η Διεύθυνση ανήκει στην ΕΤΑΔ ) προκειμένου να συζητηθεί
η  πολυχρόνια προσπάθεια του Δήμου για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Επαρχείου, με σκοπό την συντήρησή του και την χρήση του για την λειτουργία του Ειρηνοδικείου κι άλλων υπηρεσιών.
«Φαίνεται ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία. Εκτιμώ ότι το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε τουλάχιστον μία απάντηση, είτε γραπτή είτε προφορική για την τελική πρόθεση της ΕΤΑΔ», επεσήμανε ο Δήμαρχος.
Για το θέμα συζήτηση έγινε και με τον Διευθυντή του γραφείου της Υφυπουργού κ. Παπανάτσιου και εκφράστηκε η πρόθεση βοήθειας.
Ο κ. Πατεράκης εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα είναι καταληκτικό για την εξέλιξη του θέματος εκφράζοντας την ελπίδα το ελληνικό δημόσιο μέσω της Εταιρίας θα αποδεχθεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτήριο κατασκευάστηκε για να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες. Κτίστηκε δε σε έκταση που παρεχώρησε τότε ο Δήμος Σητείας, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν στην λογική και την κατεύθυνση να παραχωρηθεί σήμερα στο Δήμο είτε δωρεάν, είτε με ένα τελείως συμβατικό ενοίκιο. «Από ‘κει και πέρα ο Δήμος αναλαμβάνει να το αξιοποιήσει. Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, εκτιμώ ότι πλέον θετικά ή αρνητικά θα έχουμε απάντηση στο αίτημά μας κι εύχομαι να είναι θετική προς το συμφέρον του Δήμου και του σητειακού λαού», κατέληξε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας