Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μια ιδέα για την παραλία και τις «ντουζιέρες» της Σητείας

Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Ηλία Μεγαγιάννη άκουσα τον σχολιασμό κάποιων θεμάτων από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ένα από τα θέματα που σίγουρα προκαλούν εντύπωση (θετική ή αρνητική) είναι η πρόταση του πρόεδρου της ΔΕΥΑΣ να μειωθούν σε αριθμό τα «ντουζ» στην παραλία λόγω λειψυδρίας.
Στην συνέχεια ακούστηκε ότι τελικά θα μείνουν μονοψήφιος αριθμός και θα πρέπει να φτιαχτούν με στερεή κατασκευή ώστε να μην καταστρέφονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και τους βανδαλισμούς. Έτσι μια πρόταση που καταθέτω ως πολίτης αλλά και ως μέλος συλλογικοτήτων είναι η εξής:
Να αναλάβει ο Δήμος να φτιάξει την υποδομή του δικτύου σωληνώσεων και τις βάσεις από μπετόν, αυτές που θα υποδέχονται τους μηχανισμούς των ντουζ.  (7 ή 9 αν θυμάμαι καλά των αριθμό) και να αναλάβουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ οι αντίστοιχοι πολιτιστικοί ή παραγωγικοί φορείς να κατασκευάσουν μια κατάλληλη και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εγκατάσταση του λουτήρα και της βρύσης του.
Δίπλα το αντίστοιχο σπιτάκι για αλλαγή και την αντίστοιχη βάση του στην άμμο.
Το κίνητρο είναι να υιοθετήσει η κάθε συλλογικότητα την δική της θέση στην παραλία και να έχει εκεί το σήμα της ως αναφορά με το δικό της ξεχωριστό εικαστικό-συμβολικό θέμα (π.χ. το ντουζ των ξενοδόχων, το ντούζ του Εμπορικού, το ντούζ της Λέσχης κ.α.)
Στο τέλος κάθε θερινής σεζόν η όλη εγκατάσταση θα απομακρύνεται για συντήρηση και ο Δήμος θα σφραγίζει την βάση που θα δέχεται την υποδομή.
Το όφελος τόσο για τον Δήμο όσο και για τις συλλογικότητες είναι προφανές…
Η κοινωνική ευθύνη και η αρωγή πρέπει να αποδεικνύονται στην ΠΡΑΞΗ καθημερινά, όχι θεωρητικά και όχι μονάχα στα θεάματα…
Μιχάλης Περάκης
Περιηγητική Λέσχη Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας