Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μυρσίνης Σητείας

Μέσα στην λαμπρότητα της Αναστάσεως του Κυρίου μας και με τη συμμετοχή πολλών πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 10 Απριλίου, η μνήμη των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μυρσίνης Σητείας.



Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Αιδεσιμώτατο Εφημέριο της Ενορίας Μυρσίνης Πρωτ. Γεώργιο Χριστοδουλάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

 
Στην από καρδίας ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των τριών νεοφανών και θαυματουργών αγίων της Λέσβου, ενώ ενθυμήθηκε και τα λαμπρά Εγκαίνια του ναού, τα οποία ετέλεσε ο μακαριστός Προκάτοχός του Μητροπολίτης Ευγένιος με τη συμμετοχή του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, και που ο ίδιος συμμετείχε ως Διάκονος.



Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας και ευχήθηκε το φως και η χαρά της να φωτίζει την καρδιά και τον νου όλων μας, και να ανακαινίζει ολόκληρη τη ζωή μας.
 
Πηγή : Sitiakanea.gr

Συνολικες προβολες σελιδας