Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Με όλες τις τιμές έρχεται απόψε στην Κρήτη το Άγιο Φως

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-04-07/agio_fos.jpgΜε όλες τις προβλεπόμενες τιμές η Κρήτη θα υποδεχτεί απόψε το Άγιο Φως, σε Ηράκλειο και Χανιά, παρουσία εκκλησιαστικών φορέων, τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες πιστοί θα βρεθούν στον αερολιμένα Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης, για να υποδεχτούν το Άγιο Φως, που με την άφιξη του και αφού γίνει η τελετή υποδοχής εντός του αεροδρομίου, θα μεταφερθεί και στο πιο  απομακρυσμένο χωριό.
Η AEGEAN, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.
Η  μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις 11 προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κως, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο ως κάτωθι:

ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΦΙΞΗ - ΩΡΑ
OA 344 Αθήνα 21:55 Χανιά 22:45

ΟΑ 322 Αθήνα 20:40 Ηράκλειο 21:30

Η ελληνική αντιπροσωπεία, αναχώρησε ήδη από νωρίς το πρωί για τα Ιεροσόλυμα , προκειμένου να  παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εξωτερικών.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη και τους: Αθανάσιο Μπούρα, Βουλευτή - Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ιωάννη Σαρακιώτη, Βουλευτή - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, μετέβη στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.
Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος" στην Αθήνα, υπολογίζεται στις 18.30 και στον Διεθνή Αερολιμένα "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, στις 20. 30.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας