Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αντί για βροχή έρχονται νοτιάδες, πότε θα ξεδιψάσει η Κρήτη;

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-03-13/kairos3.jpg
Εκτός μετεωρολογικών προβλέψεων που κάνουν λόγο για βροχή μένει για άλλη μια φορά η Κρήτη.



Και αυτή την βδομάδα, παρά το ότι στην υπόλοιπη ηπειρωτική, κυρίως, χώρα και στην Πελοπόννησο τα σύννεφα θα φέρουν βροχή, λόγω χαμηλού βαρομετρικού που θα κάνει αισθητή την παρουσία του, στο νησί μας την Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι ξανά καλές.
Έτσι, αν και πολλοί ελπίζουμε να δούμε να πέφτουν μερικές σταγόνες βροχής στο νησί μας, αυτό μάλλον μετατίθεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα, ο Μάρτης δείχνει να μας αποχαιρετά με ακατάστατο καιρό. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, μένει να σιγουρευτεί όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα.

Προς το παρόν, αν και ο Μάρτης θα αποδειχτεί “γδάρτης” για την υπόλοιπη χώρα, στην Κρήτη, όπως είπε ο κ. Λέκκας, οι μόνοι που θα μας επισκεφτούν θα είναι και πάλι οι νοτιάδες, που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Παρασκευή το βράδυ, θα ενισχυθούν το Σάββατο και θα εξασθενήσουν σταδιακά την Κυριακή.
Ο καιρός σήμερα 

Αναλυτικότερα, για σήμερα Τρίτη, όπως είπε ο κ. Λέκκας, η θερμοκρασία θα γυρίσει σε πιο λογικά για την εποχή επίπεδα και αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη. Γενικότερα σήμερα Τρίτη θα έχουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Πρόσκαιρα μόνο θα αυξηθούν οι νεφώσεις, χωρίς όμως να αναμένονται κάποια φαινόμενα. Οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στους 11 βαθμούς και η μέγιστη στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καλός καιρός, σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις του κ. Λέκκα, θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη. Οι άνεμοι θα συνεχίζουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ελαφρώς εξασθενημένοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, αφού θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι δυτικοί άνεμοι συνεχίζονται και μεθαύριο Πέμπτη, με ένταση 3-4 τοπικά και έως και 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα. Συνεχίζοντας προς το τέλος της βδομάδας, ο καιρός διατηρείται καλός. Ωστόσο την Παρασκευή θα κάνουν την εμφάνισή τους νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ, οι οποίοι τις βραδινές ώρες αναμένεται να στραφούν από νότιες διευθύνσεις, με την έντασή τους να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Νοτιάδες και υψηλή θερμοκρασία
Το Σάββατο θα έχουμε κάποιες αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι όμως από νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν και θα διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι, ξεπερνώντας ενδεχομένως τα 5-6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ξεπερνώντας το Σάββατο και τους 24 βαθμούς στα βόρεια. Οι νοτιάδες αναμένεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να υποχωρούν την Κυριακή.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας