Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΔΕ για τον εκπαιδευτικό που χαστούκισε μαθητή στη Σητεία. Απολογήθηκε στη Διεύθυνση Α’ θμιας Εκπαίδευσης

«Για μας προτεραιότητα έχει η προάσπιση των παιδιών», φέρεται να διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μακράκης αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης του εκπαιδευτικού, ο οποίος φέρεται να χαστούκισε παιδί της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο εκπαιδευτικός φέρεται να είχε άσχημη συμπεριφορά προς τους μαθητές, στοιχείο που διασταυρώθηκε στις επαφές που άρχισαν να έχουν οι μανάδες των παιδιών, αναζητώντας την αιτία μεμονωμένων περιστατικών ανάμεσα στα παιδιά που μαρτυρούσαν μη φυσιολογική συμπεριφορά του εκπαιδευτικού έναντι των παιδιών. Το θέμα πήρε το δρόμο της δημοσιότητας μετά τις γραπτές καταγγελίες που υπήρξαν από γονείς, ωστόσο υπήρχε διερεύνηση και νωρίτερα για τις συμπεριφορές αυτές που φαίνεται πως προβλημάτισαν την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρείται βέβαιο μετά την χθεσινή απολογία του εκπαιδευτικού και τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και το Σχολικό Σύμβουλο είναι πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κι όχι μια απλή προκαταρκτική εξέταση που θα μπορούσε να ισχύσει σε άλλες περιπτώσεις. Αυτό δεν μαρτυρεί ενοχή του εκπαιδευτικού, αλλά υποδηλώνει πως η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θέλει ν’ αφήσει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή αλλά επιδιώκει να ξεκαθαριστεί πλήρως και να αποδοθούν όποιες ευθύνες υπάρχουν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για την συνέχεια και σε πλήρη συνεννόηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου που διεξάγει την ΕΔΕ.

Μ.Α.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας