Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Υποτονικά κινήθηκε η αγορά της Σητείας στις εκπτώσεις

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Στη διάρκειά της στην περιοχή της Σητείας,
όπως και γενικότερα σε πανελλαδικό επίπεδο, η κίνηση σημείωσε πτωτική τάση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη προχωρώντας σε έναν απολογισμό της εκπτωτικής περιόδου Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου σε πανελλήνια κλίμακα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σχολίασε ότι η κίνηση ήταν “υποτονική”. Κατεγράφη πτώση της τάξης του 8,8% συγκριτικά με το περυσινό αντίστοιχο δίμηνο. Περίπου στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και η τοπική αγορά της Σητείας.
Σε τοπικό επίπεδο, τον Ιανουάριο υπήρξε μεγαλύτερη κίνηση, όμως τον Φεβρουάριο κατεγράφη αύξηση την περίοδο των Απόκρεω. Κατά το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες εκδηλώσεις, αυξήθηκε η επισκεψιμότητα, αλλά και η κινητικότητα σε ό,τι αφορά τους ντόπιους καταναλωτές.
Ιδιαίτερα θετική ήταν η κίνηση στην αγορά της Σητείας και κατά την φετινή Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα, γεγονός που λειτούργησε ως τονωτική ένεση για τα καταστήματα και γενικότερα την τοπική οικονομία της περιοχής. «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες αυτές αποδίδουν», μας είπε η κ. Νικητάκη.

Τα εκπτωτικά δεκαπενθήμερα
Πλέον αυτό το διάστημα, ισχύουν τα ενδιάμεσα δεκαπενθήμερα δίνοντας την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό να προβεί σε πολύ οικονομικές αγορές, αλλά και στα καταστήματα να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους, καθώς αλλάζει εποχή και σταδιακά προμηθεύονται με νέα.
Στο παρελθόν υφίσταντο τρία δεκαήμερα, επί της ουσίας όμως λειτουργούσαν δύο δεκαπενθήμερα στις αρχές Μαΐου και Νοεμβρίου. Όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού πρόκειται για περιόδους που τα καταστήματα έχουν νέα εμπορεύματα -νέες παραλαβές για την σαιζόν, δεν έχουν δυνατότητα μεγάλου ποσοστού έκπτωσης, την οποία έτσι κι αλλιώς κάνουν -ιδιαίτερα στις μικρές αγορές- δεδομένων των δύσκολων εποχών που διανύουμε εδώ και αρκετά χρόνια.
Αντίθετα, με την ολοκλήρωση των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων θα ακολουθούν τα εκπτωτικά δεκαπενθήμερα δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν ακόμα πιο οικονομικά επιπλέον αγορές τους.
Κατόπιν συνεννόησης των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης υπεβλήθη σχετικό αίτημα για την μεταφορά την ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες το έκαναν δεκτό.
«Έτσι λοιπόν μετά από πολύ καλή συνεργασία όλων των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, τα δεκαπενθήμερα σε επίπεδο νησιού θα είναι συνέχεια των εκπτώσεων, δηλαδή 1η έως 15 Μαρτίου και 1η έως 15 Σεπτεμβρίου, κατά τα οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα του με έκπτωση. Ήταν ένα αίτημα, που έγινε αποδεκτό και θεωρούμε ότι είναι ένα καλό βήμα. Το προηγούμενο μέτρο δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό. Πιστεύουμε ότι τώρα θα είναι καλύτερα τα αποτελέσματα και προς όφελος του καταναλωτή», σημείωσε η κ. Νικητάκη
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας