Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Μεγάλες ποσότητες λαδιού έμειναν αδιάθετες σε ελαιουργεία στη Σητεία

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ. Γιώργος Τσιφετάκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την πτώση των τιμών του ελαιολάδου αυτή την περίοδο, αλλά και τη μη ζήτηση του προϊόντος.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου αδιάθετες, οι οποίες σε κάποια ελαιουργεία της περιοχής μάλιστα φθάνουν και το 70% της παραγωγής.
«Υπάρχουν», υπογράμμισε, «ελαιουργεία που έχουν από 50% έως 90% λάδι μέσα. Υπάρχει επίσης καθίζηση των τιμών που μπορεί να είναι και τεχνική, αλλά, όπως είχα αναφέρει και στο παρελθόν, ζητούμενο είναι να μην μείνουμε έξω από την αγορά.
Αυτό είναι επικίνδυνο, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται τώρα. Δυστυχώς κάποιοι ανεύθυνοι δημιουργούν προβλήματα. Υπήρχαν προτροπές να μην δοθεί το λάδι γιατί θα φθάσει 5 € κλπ. Δημοπρασίες κατέληγαν άγονες, αφού δεν υπήρχε ανταπόκριση.
Αγοράστηκαν στο μεταξύ 100.000 τόνοι τυνησιακά λάδια, όπως ισχυρίζονται, και τώρα έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση χωρίς να ξέρουμε πότε θα πουλήσουμε το δικό μας προϊόν και πόσο.
Πρέπει να είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε για το εμπορικό κομμάτι του ελαιολάδου. Είχα επισημάνει ότι πρέπει να υπάρχει μία σωστή ροή στην αγορά».
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας