Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Προτάσεις για το Έτος Βιτσέντζου Κορνάρου στο Δήμο Σητείας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και συλλόγων στην συνάντηση με αντικείμενο το σχεδιασμό των δράσεων και των εκδηλώσεων για το τρέχον έτος Βιτσέντζου Κορνάρου στο Δήμο Σητείας στο πλαίσιο του Έτους Ευρωπαϊκού Πολιτισμού 2018.

Η πρόσκληση έτυχε αυξημένης ανταπόκρισης και σημαντικές ήταν οι προτάσεις που υπεβλήθησαν στην διάρκεια της συνάντησης, εστιασμένες στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» και συνολικά στο σπουδαίο έργο του Κορνάρου. Επίσης πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες έδειξαν να αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος καταθέτοντας ιδιαίτερες προτάσεις, αλλά κυρίως δείχνοντας την πρόθεση να ξεφύγουν από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα και να συνεργαστούν για να προκύψει για τον τόπο κάτι ουσιαστικό, που παράλληλα θα αποτελέσει φόρο τιμής στον ποιητή.
Ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις διατυπώθηκαν με επίκεντρο την μουσική, την μαντινάδα, τον χορό, τα εικαστικά κι άλλες μορφές της τέχνης και με σκοπό την ανάδειξη του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου, αλλά και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης, της κουλτούρας και της ιστορίας της περιοχής.

Ξεκινούν στις 18 Απριλίου
Η θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος», μία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας και της Φιλαρμονικής αποτελεί μία από τις κύριες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του έτους Βιτσέντζου Κορνάρο. Μία μουσικοθεατρική παράσταση, που για πρώτη φορά θα ανέβει στην Σητεία, με την συμμετοχή περίπου 80 μουσικών, ερμηνευτών, ηθοποιών από την περιοχή.
Επίσης προγραμματίζονται φεστιβάλ, καντάδες, εκθέσεις ζωγραφικής, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παραστάσεις, απαγγελίες, διαγωνισμός ποίησης, μαντινάδας, καθιέρωση βραβείων, ζωγραφική σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης με θέμα τον «Ερωτόκριτο» κι άλλες δράσεις.
Όπως αποφασίστηκε, σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να αποσταλούν όλες οι προτάσεις στο ΔΟΚΑΣ, κοστολογημένες και εκ νέου να ακολουθήσει συνάντηση για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Η έναρξή τους προγραμματίζεται για τις 18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς με καντάδα στην πόλη. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ουσία και ποιότητα
«Θέλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μας. Να το κάνουμε συνείδηση στους μικρότερους. Οι μεγαλύτεροι έχουν μεγαλώσει με τους στίχους του Κορνάρου, τους οποίους έχουν τραγουδήσει. Θέλουμε να το επικοινωνήσουμε και στους ανθρώπους εκτός Σητείας. Στην προσπάθεια αυτή επιθυμία είναι να συμμετέχει και να εμπλακεί όλη η τοπική κοινωνία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να διοργανώσουμε δράσεις με ποιότητα, ουσία, αντάξιες του ονόματος και του τίτλου τιμής που συνοδεύει το όνομα του Βιτσέντζου Κορνάρου», τόνισε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας