Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Προβληματίζει η κοπή δέντρων στη Σητεία

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κοζυράκη συζητήθηκε η κοπή δέντρων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κοζυράκης, το θέμα απασχολεί και προβληματίζει «γιατί κανείς μας δεν θέλει να κόβονται δέντρα. Όταν λαμβάνουμε μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν οριακές καταστάσεις που να μην επιτρέπουν κάποια άλλη λύση ή να υπάρχει αντικατάσταση των δέντρων που κόβονται με άλλα.»
Στην λογική αυτή η Επιτροπή αποφάσισε την κοπή δέντρου – μιας λεύκης – στην οδό Ελ. Βενιζέλου, μπροστά σε κατάστημα, που εμποδίζει την διέλευση των πεζών. Επίσης δύο δέντρων μέσα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας κατόπιν εισήγησης της διεύθυνσης του σχολείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας περί επικινδυνότητας τους. Είναι παλιά, σπάνε τα κλαδιά τους, άρα ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού κάποιου παιδιού, δημιουργούν φθορά στο πλακόστρωτο και στο τοιχίο γύρω από τον περίβολο του σχολείου, ενώ φύονται και κάποια μανιτάρια επικίνδυνα (μπορεί ακομα και να προκαλέσουν δηλητηρίαση αν  κάποιο παιδί θελήσει να… δοκιμάσει).
Αποφασίστηκε η κοπή τους με την προϋπόθεση σύμφωνα και με εισήγηση της Επιτροπής Πρασίνου να φυτετούν – έχει ξεκινήσει η διαδικασία – τρία άλλα δέντρα στον χώρο αυτό.
Τέλος αποφασίστηκε η κοπή δύο δέντρων που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του Ειρηνοδικείου Σητείας – πάνω σε στροφή – τα οποία ναι μεν είναι παλιά αλλά και πολύ ψηλά, όπως επισημάνθηκε από την Υπηρεσία και κατοίκους της περιοχής, και δημιουργούν προβλήματα. Δεν μπορούν να κλαδευτούν και δημιουργούν προβλήματα τόσο στα καλώδια της ΔΕΗ όσο και στο Ειρηνοδικείο, είναι γερασμένα και υπάρχει ο κίνδυνος με το σπάσιμο των κλαδιών τους – ειδικά όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι – να προκληθεί ατύχημα ή ζημιές σε οχήματα και καταστήματα. Αποφασίστηκε να κοπούν και να φυτευτούν μουριές που είναι ελεγχόμενες, όπως αναφέρθηκε, όσον αφορά το ύψος τους και το ριζικό τους σύστημα δεν δημιουργεί πρόβλημα.
«Όλα αυτά με την αίρεση ότι θα συμφωνήσει και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικού Ελέγχου στις κοπές αυτές. Ακολούθως τα θέματα θα έρθουν στο Δ.Σ. για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Κοζυράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας