Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στη Σητεια

Σε ευχάριστη και χαρούμενη τελετή, που πλαισιώθηκε με στιγμές συγκίνησης, απονεμήθηκαν τα βραβεία του 10ου επετειακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στη Σητεία.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο «Πολύκεντρο» Σητείας. Οι οικοδεσπότες, η διοργανώτρια ομάδα του 10ου παιχνιδιού «Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι» διοργάνωσαν κατά κοινή ομολογία ένα εξαιρετικό παιχνίδι και στο τέλος της βραδιάς έδωσαν την σκυτάλη στους νικητές του φετινού παιχνιδιού, που θα οργανώσουν το 11ο Παιχνίδι, τα «Κατσουλοχαέρολα».
Ο αρχηγός των Ανεκτίμητων Στιμαδόρων κ. Γιάννης Τουλουπάκης καλωσόρισε τους θησαυροκυνηγούς στην τελευταία διοργάνωση της ομάδας, «στην εκδήλωση των βραβείων, που γίνεται χωρίς άγχος. Ήρθαμε εδώ σήμερα να θυμηθούμε στιγμές, να γελάσουμε, να περάσουμε όμορφα και έτσι αυτός ο δεύτερος “ανεκτίμητος κύκλος” να ολοκληρωθεί». Η ομάδα διοργάνωσε το παιχνίδι για δεύτερη φορά.
«Η διεξαγωγή μίας τέτοιας διοργάνωσης είναι σημαντική, χρειάζεται σωστός σχεδιασμός και οραματισμός για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Όλη η ομάδα -αν και άτακτη- συνέδραμε. Βοήθησαν όλοι ο καθένας με τον τρόπο του και ο καθένας ήταν πολύ σημαντικός. Είχαμε καλό δέσιμο και καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Στιμαδόρους», πρόσθεσε.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς οι συμμετέχοντες, όπως φάνηκε από τα γέλια, τα χειροκροτήματα και από τα θερμά λόγια όσων παραλάμβαναν τα βραβεία, πέρασαν καλά και αναπόλησαν όμορφες στιγμές, αστείες στιγμές του παιχνιδιού, στιγμές παρέας ανά ομάδες, αλλά και όλων μαζί τελικά.

Τα video και οι συνεντεύξεις
Πολύ επιτυχημένα και διασκεδαστικά ήταν και τα video, που προέβαλαν οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι. Τα περισσότερα με την βασική επιμέλεια του Δημήτρη Παθιάκη περιελάμβαναν στιγμές και γεγονότα από την στιγμή που κέρδισαν το παιχνίδι, μέχρι και την διοργάνωσή του.
Μέσα και από αυτά έγινε μία αναδρομή στην χρονιά που πέρασε, στις εθελοντικές δράσεις της ομάδας και συνολικά των ομάδων που συμμετείχαν στα παιχνίδι, στα καλοκαιρινά παιχνίδια, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, στο πάρτι των ομάδων μέχρι και την πραγματοποίηση του παιχνιδιού.
Επίσης παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες συνεντεύξεις που πήραν μέλη της ομάδας την ημέρα του παιχνιδιού θέτοντας «περίεργες» ερωτήσεις, όπως την σχέση της ρακής και της αγκινάρας, τον τρόπο που περπατάει κάποιος στο φεγγάρι και λαμβάνοντας ακόμη πιο περίεργες απαντήσεις, συχνά δε για άλλα θέματα προκαλώντας δυνατά γέλια στους παριστάμενους στο «Πολύκεντρο».

Τα βραβεία
Εντυπωσιακά ήταν και φέτος τα βραβεία που απονεμήθηκαν μαζί με ένα δωράκι από τους διοργανωτές. Στην κάθε ομάδα ένα βραχιολάκι, που έφερε τη φράση «Η λύση ήταν στο χέρι σας» θυμίζοντας σε όλους το φινάλε του φετινού παιχνιδιού.
Μερικά από τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν:
– Χάθηκε η αίτηση στους Τροϊκανούς, που είχαν καταθέσει την αίτησή τους σε μεσιτικό γραφείο, κατά λάθος βέβαια.
– Ήξερε και δεν μίλαγε στους Γαϊδουροστοχαστές
– Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο στους Ποταγωνιστές
– Αγκιναροφιλοσοφίες στους Αγκιναροκουκορακάκηδες
– Η νύφη το ‘σκασε στους Πίνε κι έρχομαι, αφού εμφανίστηκε ο γαμπρός χωρίς την νύφη την ημέρα του παιχνιδιού στον «ιερέα»των Ανεκτίμητων Στιμαδόρων στην διάρκεια δοκιμασίας κι επίλυσης γρίφου.
– Η λύση είναι στον κάδο σας στην ομάδα Αχνιά Μηλιά, που πέταξε το βραχιολάκι της κι έψαχνε στο τέλος του παιχνιδιού να το βρει στον κάδο.
– Άνοιξε πόρτα για να μπω στους Ψακομανίτες
– Τις γρες τις φάγανε οι μελιτάκοι στην ομάδα Ω ρε γέρο κάτι μελιτάκοι
– Πού ‘ναι το κλειδί στους Οτζι, Πούτζοι Νάτζοι…

Εθελοντισμός και προσφορά
Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στη Σητεία πέραν όλων των άλλων μεταδίδει και σημαντικά μηνύματα, όπως αυτό της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και του εθελοντισμού.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης οι εθελοντικές ομάδες της ΕΔΕΑΚ και των Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Παραρτήματος Σητείας, των οποίων η συμβολή είναι καθοριστική και στην διεξαγωγή του παιχνιδιού, όπως είναι πολύ σημαντική και η βοήθειά τους γενικότερα στην τοπική κοινωνία.
Μάλιστα δόθηκαν στην κάθε ομάδα το ποσό των 300 € από τις ομάδες Κατσουλοχαέρολα και Ποταγωνιστές. Αλλά και οι Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι προσέφεραν 250 € στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας.

Η παράδοση- παραλαβή
Και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση παραδόθηκε στη νικήτρια ομάδα του 10ου επετειακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, στα Κατσουλοχαέρολα, η σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση με τις πιο θερμές ευχές τόσο από τους Ανεκτίμητους Στιμαδόρους, όσο και όλες τις ομάδες.
Προβλήθηκε μάλιστα και ένα video με τις «προετοιμασίες» της ομάδας. Ο αρχηγός της ομάδας Παύλος Καπετανάκης ευχαρίστησε από καρδιάς και ευχήθηκε και το επόμενο να είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας