Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Βασίλης Λεωνίδου: Ο Έλληνας σεφ που θα βρεθεί με τον Τζέιμι Όλιβερ και θα μιλήσουν για το ελαιόλαδο

Βασίλης Λεωνίδου: Ο Έλληνας σεφ που θα βρεθεί με τον Τζέιμι Όλιβερ και θα μιλήσουν για το ελαιόλαδο
 Με λάδι από την Σητεία
«Εχω ενθουσιαστεί με αυτή τη συμμετοχή και χαίρομαι πάρα πολύ που θα μιλήσω για το ελαιόλαδο μαζί με τον Τζέιμι Ολιβερ, τον οποίο θα γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά», είπε ο Έλληνας σεφ


Στο ίδιο πάνελ με τον διάσημο Βρετανό σεφ Τζέιμι Όλιβερ θα καθίσει ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Kapsaliana Village Hotel, Βασίλης Λεωνίδου, και θα μιλήσουν σε παγκόσμιο φόρουμ που οργανώνεται στην Πορτογαλία για το ελαιόλαδο στη γαστρονομία και την καθημερινή διατροφή.


Στη διεθνή αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται τον Ιούνιο έχουν προσκληθεί και οι υπουργοί Γεωργίας των κυριότερων ελαιοπαραγωγικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

«Εχω ενθουσιαστεί με αυτή τη συμμετοχή και χαίρομαι πάρα πολύ που θα μιλήσω για το ελαιόλαδο μαζί με τον Τζέιμι Ολιβερ, τον οποίο θα γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά» είπε στην ο Β. Λεωνίδου, ο οποίος το 2017 απέσπασε το βραβείο του κορυφαίου σεφ από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου Flοs Olei. 
Θα τον καλέσω  στην Κρήτη
Ο ίδιος ανέφερε: «Εχω σκοπό να τον καλέσω στην Κρήτη και ελπίζω να έρθει στο νησί. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να του δείξουμε τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγουμε και εάν ανταποκριθεί στην πρόσκληση θα είναι μια σπουδαία διαφήμιση για όλη την Κρήτη».

Περισσότερα από 45 ελαιόλαδα  στην κουζίνα
Ο σεφ του Kapsaliana είναι από τους λίγους που έχουν εξειδικευτεί στο ελαιόλαδο και χρησιμοποιεί στην κουζίνα του περισσότερα από 45 ελαιόλαδα ανώτερης ποιότητας.

Ο ίδιος παραδίδει μαθήματα γευσιγνωσίας, ταξιδεύει και εμπλουτίζει τις γνώσεις του, ενώ δεν σταματάει να πειραματίζεται με νέες συνταγές για τις οποίες επιλέγει κάθε φορά το κατάλληλο ελαιόλαδο.

«Το τελευταίο διάστημα δίνω ιδιαίτερη έμφαση στις ωμές σαλάτες με βιολογικά προϊόντα, τα οποία καλλιεργούμε εμείς στα Καψαλιανά. Σαλάτες με κολοκυθάκια, τοματίνια, γλυστρίδα, παπούλες, ντόπια, φρέσκα τυριά, στις οποίες ταιριάζει το πικρό κορωνέικο λάδι. Άλλο ξεχωριστό πιάτο είναι η μαριναρισμένη συναγρίδα σε χυμό από περγαμόντο και λάδι κορωνέικο από τη Σητεία. Φτιάχνουμε ακόμη στιφάδο από χωριάτικο κοτόπουλο με κουκόφαβα και ελαιόλαδο μαύρης ελιάς. Ενα επιδόρπιο που ξεχωρίζει είναι τα ψητά ροδάκινα με παγωτό μαύρης σοκολάτας, αλάτι Γραμβούσας και τσουνάτο ελαιόλαδο».

Σύμφωνα με τον Β. Λεωνίδου, που κατάγεται από το Αγρίνιο αλλά έχει αγαπήσει την Κρήτη και τα προϊόντα της και φέτος διανύει την έκτη σεζόν ως σεφ στο εστιατόριο του ξενώνα, πολλοί ξένοι εντυπωσιάζονται από την ποιότητα και τις τεχνικές και του λένε ότι δεν περίμεναν να δοκιμάσουν τόσο καλά πιάτα.

«Εχουμε κυρίως Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς οι οποίοι έχουν μια διατροφική κουλτούρα και μας λένε συχνά πόσο τους εντυπωσιάζει το φαγητό, ενώ έρχονται συνεχώς να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο».

Ο σεφ είναι από εκείνους που επιμένουν να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τα παραδοσιακά προϊόντα και όπως σημειώνει ο λόγος είναι απλός.

«Πιστεύω στα τοπικά προϊόντα μας όχι μόνο γιατί είναι δικά μας, αλλά διότι έχουν εξαιρετική ποιότητα. Ολοι όσοι ξέρουν το αναγνωρίζουν και αυτό που εμείς κάνουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να τα τοποθετούμε στο βάθρο που τους αξίζει».

πηγή: patris

Συνολικες προβολες σελιδας