Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ασύμφορες οι προσφορές των εμπόρων για το ελαιόλαδο Σητείας

http://www.agrotypos.gr/images/stories/image/SMALL/elaiokomika/olive_oil12.jpgΣτάση αναμονής τηρούν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που συγκεντρώνουν ελαιόλαδο στην Κρήτη, καθώς όπως λένε, οι τιμές που προσφέρουν οι έμποροι κρίνονται ασύμφορες. Μια τέτοια, ασύμφορη προσφορά αρνήθηκε την Δευτέρα (26 Μαρτίου), ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιθινών Σητείας. Μιλώντας στον ΑγροΤύπο η γραμματέας της οργάνωσης, κα Νεκταρία Παπαβασιλείου, σημειώνει τα ακόλουθα:


«Η προσφορά που μας έκανε ντόπιος έμπορος, για αγορά του ελαιολάδου μας στα 3,12 ευρώ το κιλό, κρίθηκε ασύμφορη από το Διοικητικό μας Συμβούλιο.
Ως εκ τούτου θα περιμένουμε την περίοδο μετά το Πάσχα, μήπως και ανέβουν οι τιμές που μας προσφέρουν.

Πέρσι τέτοια εποχή δώσαμε ελαιόλαδο με 4,05 ευρώ, ωστόσο φέτος οι ποσότητες που υπάρχουν στην αγορά φαίνεται πως είναι μεγαλύτερες. Πέρσι εμείς είχαμε μόλις 4 βυτία, δηλαδή λίγο πάνω από 100 τόνους, ενώ φέτος έχουμε 300 τόνους παραγωγή.

Εκτός αυτού, μάθαμε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο, παραδοτέο στην Ιταλία, πιάνει τώρα λίγο πάνω από τα 3,20 ευρώ το κιλό, οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι μεσάζοντες και οι έμποροι εδώ δεν έχουν τώρα περιθώρια να δώσουν υψηλότερες τιμές.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η περιοχή ευθύνης του Συνεταιρισμού μας δεν είναι στη ζώνη ΠΟΠ της Σητείας, καθώς είχε εξαιρεθεί. Σε σχέση με τη νέα σεζόν, πρέπει να αναφέρω ότι τα δέντρα μας, δεν άνθισαν ακόμα κι αυτό γιατί, το χωριό μας, οι Λιθίνες Λασηθίου είναι σε απόσταση από τη θάλασσα και σε υψόμετρο».

Ο διαγωνισμός πώλησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιθινών αφορούσε μια ποσότητα 60 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 0,3. Όπως αναφέρονταν στους όρους του διαγωνισμού «η παραλαβή του προϊόντος θα γίνονταν από τις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, με έξοδα και ευθύνη του αγοραστή εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της συμφωνίας και η εξόφληση του συνόλου της αξίας του ελαιολάδου, πριν τη φόρτωση».

Πηγή : agrotypos.gr

Συνολικες προβολες σελιδας