Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Για το τμήμα του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος – Σητεία

Αναφορικά με την πρόταση της Περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως από τον Οκτώβριο του 2017 η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών ζητώντας να λάβει υπόψη αυτή την προωθητική μελέτη και να υλοποιηθεί το έργο με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο τωρινό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών σημείωσε πως θα πρέπει να δει το Υπουργείο και τη νέα πρόταση που κατατίθεται για τα τμήματα από τα Χανιά προς την Κίσσαμο και από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία με την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού. «Ζητούμε, ακόμα και έχουμε τις ίδιες απόψεις με τον ΟΑΚ, η χρηματοδότηση για το τμήμα Εξάντη – Πάνορμο να μην φύγει από την Κρήτη αλλά από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου να δοθούν τα χρήματα αυτά για τα τμήματα προς Κίσσαμο και προς Σητεία. Σήμερα, έχουμε και μια πρώτη τεχνική πρόταση για το σκοπό αυτό και πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί ένα συνολικό ποσό που να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ για να διατεθεί για τα τμήματα αυτά», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Η πρόταση αυτή καθώς και το γεγονός ότι μένει ανοικτό το θέμα υλοποίησης του τμήματος Άγιος Νικόλαος – Σητεία, σε πρώτη φάση και όχι σε ύστερο χρόνο, ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις καθώς και από το δεδομένο πως η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ δεν αφήνει στο περιθώριο τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη στο Λασίθι αλλά ζητά από το υπουργείο να συνεχιστούν. Σε συνδυασμό μάλιστα με την θέση του μελετητή πως για όλο τον δρόμο θα υπάρξει μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΒΟΑΚ, ο κ. Πατεράκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας